Wedstrijden

26-1 Elburg Haven

Deze haven is simpelweg het “mekka” voor de liefhebbers van het wintervissen in jachthavens. Wat moet hier toch een ongelooflijke berg vis zitten! Prachtig!

Normaal kom ik hier 1 x per jaar voor een wedstrijd tussen de plaatselijke vereniging en het Nationale millitaire team.
Nu had Ton Post hier toestemming gekregen voor het houden van een wedstrijd en ik wist dus niet hoe snel ik me moest opgeven daarvoor.

Ook vandaag werd het een prachtige visdag.
Ik lootte op een van de nummers in het kanaaltje net buiten de haven zelf en daar was goed gevangen de laatste tijd.

In tegenstelling tot op de meeste andere plekken van deze winter kan je hier nog gerust wat voer gebruiken bij aanvang. Verder is het zaak om de juiste visafstand te kiezen. Op veel plekken is dat net buiten de meerpalen die hier overal in het water staan.
 
Ik was ook van plan om dat te doen eigenlijk maar juist op deze nummers zouden de vissen vaak ook binnen de palen te vangen zijn.
Ik kon dat na het peilen ook goed begrijpen, het is hier bijna de dubbele diepte van de haven.

Ik besloot dus om ruim binnen de palen te voeren en er iets dichterbij (maar nog altijd erbinnen) te vissen met daarbij een plekje wat korter bij de oever op links.
Al met al bleek dit een foute keuze.

Het duurde veel te lang voordat ik de vissen een beetje redelijk aan de praat kreeg. Wel waren het soms prachtige grote voorns die ik ving.
Links naast me zat Guido Lapien die iets verder begonnen was. Hij had al 3 voorns toen ik nog stond te voeren en had er misschien al 15 voordat ik mijn eerste vissen ving.
Nooit kon ik dat nog inhalen zo bleek, sterker nog, de achterstand werd alleen maar groter.

Nog altijd een prachtige visdag gehad! Wanneer  je 16230 gram voorns vangt op een dag dat je eigenlijk het gevoel hebt dat je verkeerd hebt gevist zegt dat toch wel iets over dit water.
Iedereen had boven de 10 kilo en Guido links naast me ving uiteindelijk 20800 gram voor de vakwinst. Ikzelf werd 3e in het vak.

Ik ken geen betere vis-jachthaven in Nederland! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *