Wedstrijden

26-10 Feederinterland Nederland-Belgie Kanaal Gent-Terneuzen

Vandaag visten we eerste officiele Nederland-Belgie in het feedervissen. Super! Er zijn 100 sporten waarin er een Nederland-Belgie is en zo hoort het ook. We zijn nu eenmaal buren en alle vissers kennen elkaar.

Het werd een prachtige wedstrijd met best wel aardig vis. Bovendien was het wedstrijdverloop heel interessant en de onderlinge verschillen heel klein. Deze eerste editie is dan ook een heel mooi evenement geworden.

Deze wedstrijd werd gevist met 10 tegen 10 vissers die om en om zitten. Het parkoers wordt dan verdeeld in 5 vakken van 4 vissers. Eerlijker is bijna onmogelijk volgens mij.

Tijdens de trainingen was gebleken al dat er behoorlijk vis te vangen was. Voorns, blieken, baarzen maar ook botten (en flinke ook) en zelfs enkele harders waren er te vangen.

Beide teams namen deze wedstrijd serieus en hadden op voorhand getraind op het parkoers. Het was goed te zien dat beide teams daaruit min of meer dezelfde conclusies hadden getrokken qua beste visafstanden.

Wij hadden besloten, net zoals de Belgen dus, om twee afstanden te bevissen. Een afstand zo rond de 19 meter waar vooral voorns en baarzen werden gevangen en een afstand van rond de 40 meter. Hier waren het vooral blieken waarom het ging. De diepte is op die afstand zo’n 12 meter!

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang. Vooral op de buitenplaatsen duurde het even voordat de vissen kwamen.
Net op het moment dat er wat meer vis kwam passeerden enkele enorme zeeschepen die toch wel voor wat problemen zorgden, waarna tijdens het laatste uur van de wedstrijd de vissen pas goed los kwamen.

Met enkele coaches op de oever is het redelijk goed in te schatten normaal gesproken hoe “de verhoudingen liggen” maar hier was dat bijna onmogelijk. Het was allemaal zo close en ook wisselde alles continu.

Uiteindelijk maakten enkele honderden en zelfs tientallen grammen het hele verschil.

Op enkele plaatsen wonnen wij in het laatste uur punten terug door het vangen van enkele late voorns op de korte afstand die heel belangrijk bleken en met 4 punten verschil wonnen wij uiteindelijk deze wedstrijd.
Een prima resultaat tegen een bijzonder goede tegenstander en ook een resultaat waarvoor een heel team keihard heeft gewerkt. Prachtig!
We hebben volop hele goede vissers in ons feederwereldje zoveel is wel duidelijk.

Individueel won Frank van Waelderen met een gewicht van ruim 9400 gram.
Frank beviste zowat als enige een afstand van zo’n 25 tot 27 meter voor zover ik kon zien.
Behalve een aantal prachtige voorns ving hij twee harders. Alleen al het in het schepnet krijgen van die vissen is een prestatie op zich. Wat een vechters!

Al met al een prachtige dag waarbij ook de mensen van de lokale visvereniging van O.N.I. meer dan hun steentje bijdroegen.
Ik heb nog nooit een vereniging gezien waarvan we meer steun en medewerking krijgen. Super gewoon! Dat mag ook weleens gezegd zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *