Wedstrijden

26-11 2 Daagse Bakkerskil Werkendam Dag 2

Na de 4e plaats van de 1e dag wisten we dat we vandaag een hele goede klassering nodig hadden voor een van de eindprijzen. Daar gingen we vol voor natuurlijk.

We lootten nu nummer 3 en wisten vooraf niet goed wat ervan te denken. Op de 1e dag was er in ieder geval geen goed resultaat gevist dus dat leek me verdacht.

Het werd een leuke visdag maar ook een enorm vreemde en een van die dagen dat je gewoon geen logische verklaring kunt bedenken voor wat er gebeurt.
Het was prachtig weer dus in ieder geval werd het een mooie visdag waarop we echter nooit goed los kwamen.
Natuurlijk vingen we wel vissen maar nooit ging het al te vloeiend.Wat natuurlijk daarbij niet echt hielp was dat een van de bewoners aan de overzijde van het water besloten had om vandaag zijn stoep aan te leggen waarbij zelfs een trilmachine aan te pas kwam. Tja zoiets kan gebeuren natuurlijk.

Als ik naar links keek zag ik volop kleine vis vangen en wanneer ik keek naar rechts dan zag ik constant grote blieken vangen.
Bij ons was het eigenlijk “vlees noch vis”. Blieken, waarop we op deze plek hadden gehoopt, vingen we al helemaal niet en ook de voorns lieten zich niet gemakkelijk vangen, althans niet zoals naar links zo leek het.

Bij het einde van de wedstrijd wist ik al dat het “hem niet ging worden vandaag”. Toch hadden we nog 10050 gram bij elkaar gescharreld. Veel minder vissen als op de eerste dag maar gemiddeld iets groter nu. Het scheelde allemaal niet eens zoveel of er had nog wel degelijk iets in gezeten voor ons.

Vreemd toch hoe een wedstrijd kan lopen soms. Wij hadden geen enkele bliek gevangen en toch werd rechts naast ons de wedstrijd gewonnen met bijna 17 kilo aan uitsluitend grote blieken. Hoe kan zoiets nu?? Onze buren visten behoorlijk op de grond en ik zag de dobbers soms zo van links naar rechts gaan of andersom. Ook rechts van ons werd trouwens geen enkele bliek gevangen en zonder lullig te willen klinken kan ik me ook niet voorstellen dat ze er waren waar wij zaten. Anders zou je er toch eens een paar moeten vangen zou je denken, al vis je nog zo verkeerd.

Ons gewicht was slechts genoeg voor de 5e plek. De 2 daagse werd gewonnen door de winnaars van de 1e dag Toon van Osch en Ron Vermeulen die nu tweede werden vandaag. 3 punten dus in totaal. Proficiat jongens.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *