Wedstrijden

26-12 Drimmelen Jachthaven

Ik schreef het al, hier wordt in de streek werkelijk iedere dag ergens een wedstrijd gevist nu. Nou dat komt goed uit want ik kan simpelweg niet vaak genoeg vissen in deze tijd van het jaar.
Of er nu veel is te vangen of niet, ik wil gewoon vissen, vissen en nog eens vissen. Ik moet dat zelf vissen al vaak genoeg missen in het eigenlijke seizoen en daarom kan ik er nu niet genoeg van krijgen. Zo kom ik al met al toch nog aan een aantal wedstrijden waaraan lang niet iedere wedstrijdvisser toekomt in een heel jaar.

De vangsten in de tussen haven waren twee dagen geleden nog maar bijzonder matig te noemen. Toch was deze haven ook vandaag weer het strijdperk.
Er mag dan amper wat te vangen zijn, er blijven hier altijd gewoon een behoorlijk aantal vissers terug komen. Er zijn altijd wel minimaal 20 vissers en als er wat te vangen is kan dat zomaar het dubbele aantal zijn.

Ik lootte vandaag weer tegen dezelfde zeilschool als 3 dagen geleden en wist dus wat ik ongeveer kon verwachten.
Ik had toen toch wel even moeten zoeken naar de ideale haakgrootte en dat kwam me nu goed van pas. Het enige verschil met 3 dagen geleden was dat het nu allemaal nog weer wat moeizamer was met de visserij.

Ik ving uiteindelijk 132 visjes die “bruto”, dus met het weegnet erbij, in totaal 1320 gram wogen. Ik won daarmee mijn vak en, jawel, ook weer de wedstrijd.
Drie wedstrijdjes op een rij gewonnen. Dat is alweer even geleden dat me dat nog eens lukte.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *