Wedstrijden

26-12 Drimmelen Jachthaven

Er waren op deze 2e Kerstdag gewoon bijna 30 vissers hier. Het beste bewijs dat er goed wordt gevangen de laatste tijd.

Ik had speciaal vanwege de hoge waterstand iets zwaardere dobbers georganiseerd voor vandaag.
Ik zie regelmatig andere vissers bijzonder zwaar vissen hier. Voor hen werkt dat blijkbaar maar niet voor mij. Een gewicht van 3 gram is voor mij al zeldzaam zwaar.

Ik lootte een nummer niet ver van de oever en dat is normaal gesproken perfect.
Ik kon aan de bak want mijn naaste buren waren Peter Snoeren en Ron Vermeulen zowat de twee beste vissers hier. Bovendien zaten er nog meer goede vissers op mijn steiger (en dus vak)

Ik kreeg meteen na het beginsignaal al beet maar vooral van windetjes en roofbleitjes. Verder op het steiger moest men wachten op de eerste vissen.

Het ging allemaal niet zo vlotjes vandaag. Een grote voorn (de grootste die ik hier in de haven al haakte de laatste weken) schoot van de haak voordat hij in mijn schepnet belandde en ik sloeg veel te vaak mis. Echte snelheid kwam er niet in en bovendien waren de vissen gemiddeld vrij klein. Niemand in mijn omgeving leek echt veel sneller te gaan trouwens.

Uiteindelijk won Ron Vermeulen het vak met 8500 gram en werd ik tweede met 8200 gram, een gewicht dat me nog meeviel. Zo’n 150 stuks.

De wedstrijd werd gewonnen met 12200 gram door William Lambregts op een plek waar men vooraf bang voor was om uit te zetten.
Zo werd weer eens duidelijk dat nooit iets duidelijk is in onze sport. Niets is zeker, dat is de enige zekerheid die er is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *