Wedstrijden

26-4 t/m 29-4 Anglo-Dutch Angling Festivals week 1 Kanaal door Voorne

Al voor het 16e jaar nu organiseert een goede Engelse kennis van me twee heuse vis festivals in deze tijd van het jaar vanuit Vakantiepark Citta Romana, net buiten Hellevoetsluis. Ik help hem al die jaren al met deze organisatie en ook voor ons Nederlandse vissers is het mogelijk om mee te doen.

De eerste week dit jaar was niet zo groot van omvang, er visten uiteindelijk 37 Engelse, Nederlandse, Duitse en Belgische vissers mee deze week.
De vangsten waren eigenlijk gewoon prima te noemen. Zeker veel beter gemiddeld dan de laatste jaren en zelfs bijna net zo goed als we dit ooit hebben gezien op dit kanaal.

Het gaat goed met het Kanaal door Voorne volgens mij. Hele gezonde vissen en ook veel vissen zwemmen er hier rond in deze tijd van het jaar. Meest grote brasems nu. Gemiddeld zelfs groter dan ooit.
Tel daarbij op de tijd later in het jaar wanneer er nog steeds wel brasem gevangen wordt maar zeker ook volop voorn en we hebben het over een van de beste wateren in ons land.

De eerste week werd gewonnen door Gerrit de Goot met in totaal bijna 160 kilo aan vangstgewicht. Verder waren er nog heel wat gewichten boven de 100 kilo en je had 94 kilo vangstgewicht nodig voor een eindprijs. Prima.

Die wedstrijden zijn altijd weer een genot om te zien. Wat nou gestress? Iedereen is relaxed en we vissen van 13.30 tot 18.30 uur met aanvang voeren een uur voor het begin van de wedstrijd zodat de vissen de visstekken al hebben gevonden bij het begin van de wedstrijd.

Dit was een prachtige visweek, en dat ondanks het bagger-weer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *