Vissessie

27-10 Lage Zwaluwe Jachthaven

Het vele coach-werk dat ik doe houdt meteen ook in dat ik in de zomertijd zelf amper aan vissen toekom. Nu heel vissers over een “winterstop” beginnen na te denken begint de vistijd voor mij. Vanaf nu tot pakweg half Maart ga ik heeeeeeel veel wedstrijden vissen zo is de bedoeling. Hopen maar op een zachte winter dus!

Ik was net mijn spullen aan het klaar maken voor de wedstrijd van afgelopen zondag op ’t Mun, karpervissen dus, toen ik hoorde dat er op Zaterdag al een havenwedstrijd was in Lage Zwaluwe.
Ik was meteen “verkocht”, vooral ook omdat er vaak heel goed wordt gevangen vroeg in het “havenseizoen”.

Bij mij in de streek heb je nog heel wat wedstrijdvissers en hoewel ik ervan overtuigd ben dat heel wat van die vissers niet eens op de hoogte waren nog van deze wedstrijd zaten er gewoon bijna 30 vissers op de steigers, of beter gezegd nog veel meer want aansluitend aan onze wedstrijd was er nog een andere wedstrijd op hetzelfde moment.

Ik had nog helemaal niets klaar voor de havenvisserij maar mijn spullen van vorig jaar waren voor deze ene keer ook nog wel goed genoeg. Alleen maar enkele onderlijnen moest ik maken en ik was er klaar voor.

Er werd uitstekend gevangen en dan is deze visserij toch zo mooi. Er doen hier bovendien heel wat echte “havenspecialisten” mee die gewoon uitstekend vissen en wanneer de vissen dan, zoals nu, bijna overal goed te vangen zijn krijg je echt een leuke wedstrijd.

Ron Vermeulen won met 11800 gram (in 3 uur) voorn en windes. Hij vertelde me dat de vissen gemiddeld vrij klein waren, zo’n 20 voor een kilo, dus reken het aantal maar uit.

Ik had ook zelf een heerlijke middag. Ik ving uiteindelijk 10260 gram en dat waren 210 vissen. Dat was het 3e hoogste vangstgewicht van  vandaag en ik won er mijn vakje mee.

Geen slecht begin van het havenvissen dus maar ook een in zoverre frustrerend begin dat er van alles kapot ging en dat er dus iets meer in gezeten had. Bij dit soort wedstrijden kun je maar beter niet hoeven te stoppen om een nieuwe lijn te monteren.

Ik vind de JVS Shelly en vooral de JVS Livi, beiden hele slanke dobbertjes, de mooiste dobbers voor dit type visserij. Dat zijn echter ook fragiele dobbertjes die heel wat te lijden hebben bij dit soort omstandigheden. Ik verf daarom altijd eerst nog een keer de antennes en lak ze een keer extra met een laagje botenlak. Op die manier kunnen ze veel beter tegen dit soort “robuuste” visserij.

Ik ga deze week eerst eens wat knutselen. Ik heb echt zin om te vissen en afgaande op afgelopen Zaterdag zou je denken dat er een heel mooie vistijd aan komt.
Ik kan me geen mooiere visserij voorstellen in ieder geval.Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *