Wedstrijden

27-11 Werkendam Jachthaven

Wat een schitterende wedstrijd hadden we hier vandaag! Dit zijn nu die dagen wanneer dit soort visserij gewoon fantastisch is en wat mij betreft met niks anders te vergelijken.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd die ik hier afgelopen week viste was het water nu aanmerkelijk hoger waardoor het op de bodem kunnen kijken vandaag niet aan de orde zou zijn.
Ik hoorde bovendien dat hier afgelopen week-end uitstekend was gevangen dus al vooraf leek het me dat het vandaag weleens een prima visdag zou kunnen worden.

Op dit moment zijn de plekken het dichtst tegen de oever de beste plaatsen.
Met mijn nummer van vandaag zat ik daar heel ver vandaan dus dat kon aanmerkelijk beter.
Je weet het hier echter nooit en bovendien heeft wedstrijdorganisator Dirk Arendse hier een vakverdeling gemaakt die het bijna altijd mogelijk maakt om ergens voor te kunnen vissen. Ook dat maakt deze wedstrijden mooi.

Mijn plaats van vandaag bleek een goed beschutte plek te zijn. Ik viste in een relatief klein gaatje tussen twee jachten die hier waren afgemeerd. Beschutting is altijd goed hier, de vissen zitten graag tussen, of beter onder, de boten.

Ik maakte een klein plekje net achter het leefnet met wat geknipte wormen voor baarsjes waarover ik ook wat hennep en casters aanvoerde. Ook maakte ik een voerplaats met enkele kleine balletjes lokaas iets verder van me vandaan (en waar het een halve dobberlengte dieper was). Ik zou uiteindelijk bijna alles vangen op de lokaasplek.

Het eerste aas dat ik op de haak deed was een stukje worm. Ik verwachtte namelijk niet onmiddelijk vis. Ik ving ook vrijwel meteen het eerste baarsje.

Dichter tegen de oever werd onmiddelijk na het begin al heel goed gevangen. Eigenlijk net als vorige week zag je steeds dichterbij vissers beginnen te vangen en na een half uur kwamen de voorns ook bij mij.
Je vist daar aan weerszijden van de steigers en het gekke was dat er achter me aanmerkelijk minder gevangen werd. Dat zou zo ook de gehele dag zo blijven. Ook dat gebeurt soms in jachthavens.

Na een wat trage start begon ik echt snel vis te vangen en het werd een heerlijke visdag. Bij dit soort visserij tel ik altijd de vissen en na precies twee en een half uur had ik 220 vissen (voorns want de baarsjes tel ik niet) gevangen en ik begon te denken aan een echt goed gewicht.

Zoiets moet je blijkbaar nu net niet doen want van het ene op het andere moment werd het allemaal moeizamer. Ik mocht daarbij nog niet klagen want ik bleef nog af en toe een visje vangen terwijl om me heen dit vrijwel helemaal niet meer gebeurde.

Uiteindelijk had ik aan het einde van de wedstrijd 296 stuks die tezamen 11339 gram wogen. Vrij kleine vis dus maar wat geeft het? Mijn gewicht was genoeg voor de vakwinst in het “minste” vak.

Al tijdens de wedstrijd was te zien dat dichtbij de oever de vangsten fantastisch waren.
Piet Michiels won de wedstrijd met 17322 gram (ik schat tussen de 400 en 500 stuks) een prachtig net vis!
Lucien de Rade won het derde vak met 16155 gram. Hoe bedoel je een schitterende visserij? En dat in 4,5 uur vissen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *