Wedstrijden

27-12 Huizen Haven

Vandaag weer eens iets heel anders. Huizen is toch wel een van de mooiste winter-visplekken die ik ken en vandaag waren we hier terug voor een van de wedstrijden uit de serie die Simon vd Kolk, Jan Renes en ikzelf hier organiseren.

Vorige week was hier prima gevangen maar ook was het toen niet goed gegaan. Ik besloot om het vandaag iets anders, lees zwaarder, aan te pakken. Ik was dat al zowieso van plan en nu was er al helemaal geen andere keuze want er stond behoorlijk veel wind en die wind waaide precies in de lengte van de haven.

Ik lootte vandaag nummer 5, een nummer vlakbij de hier beroemde fietsenmaker.
Vraag me niet waarom maar op de een of andere manier wordt hier altijd gemiddeld wat grotere vis gevangen.
Zo ging het ook vandaag en het werd voor veel vissers een prachtige visdag. Er werd werkelijk uitstekend gevangen. Al met al een van de beste dagen hier van de laatste jaren.

Ik ving uiteindelijk 215 “tellende” vissen en dan heb ik nog wel een aantal kleine visjes niet geteld.
Nooit hoefde ik “stekend” te vissen met een lange stok. De vissen bleven bijten op een kortere afstand die ik “in de hand vissend” kon bereiken.

Bij dat mooie aantal vissen zaten een behoorlijk aantal flinke voorns en verder waren het toch wel heel veel “maatvisjes” die mijn caster op de haak pakten.
Mijn vissen wogen in totaal 14925 gram en daarmee won ik zowel mijn vak als ook nu weer de wedstrijd. Niet te filmen. Vier keer na elkaar gewonnen. Dat gebeurt een visser niet vaak. Prachtig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *