Wedstrijden

27-12 Werkendam Jachthaven 3-daagse Dirk Arendse dag 1

Deze 3-daagse is inmiddels een echte traditie geworden. Logisch ook want de opzet is altijd super en normaal gesproken is hier best veel vis te vangen ook. Met de vangsten zou het dit jaar anders zijn trouwens.

Om vandaag op de plek van bestemming te geraken was al een prestatie op zich. Wat een hondenweer was het en zelfs de snelwegen waren eigenlijk onbegaanbaar. Een ritje van mijn huis naar Werkendam is normaal 25 minuten. Vandaag deed ik er een uur en een kwartier over.

Bij dit soort omstandigheden zou de visserij ook wel moeilijk zijn. Bovendien was me al verteld dat er uitsluitend hele kleine visjes te vangen zouden zijn.

De berichten bleken te kloppen. Onvoorstelbaar maar er bleek amper een fatsoenlijke vis in de haven hier rond te zwemmen en er werd dan ook uitsluitend hele kleine vis gevangen. Er ontstond zo trouwens wel een hele mooie wedstrijd met hele kleine onderlinge verschillen.

Ik viste, om eerlijk te zijn, een hele slechte wedstrijd vandaag. Het is namelijk best een speciale visserij op dit soort kleine baarsjes, voorntjes, roofbleitjes en windetjes. Kleine haakjes en hele korte onderlijntjes in combinatie met toch wel wat lichtere dobbertjes dan normaal, daarom ging het bij deze omstandigheden. Verder ook heel weinig voeren want dit soort visjes zitten snel vol natuurlijk.

Ook de omstandigheden om snel van dit soort visjes te vangen waren verre van optimaal natuurlijk met constant vallende sneeuw die bij iedereen zorgde voor koude en stijve vingers.

Uiteindelijk ving ik 1924 gram, zo’n 300 minuscuul kleine visjes. Dat bleek slechts voldoende voor een 5e plaats in het vak vandaag. Teveel punten om van een goed begin van de 3-daagse te kunnen spreken.

Er wordt bij deze wedstrijd ook in teams gevist en gelukkig hadden mijn teammaats Leen vd Berge en Marco Verlee beter gevist. Met in totaal 8 punten bleken we 2e te staan in de tussenstand.

Vandaag bleek 2605 gram genoeg om de gehele wedstrijd te winnen met daarachter volop 2 kilo+ gewichten. Hoe bedoel je alles vlakbij elkaar?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *