Wedstrijden

27-5 Individuele wedstrijd Vlaardingse Vaart Vlaardingen

Op eigenlijk het laatste moment kon ik nog inschrijven hiervoor. De Vlaardingse Vaart is mijn lievelingswater “of all times”. Het ging me hier jarenlang altijd apart goed af al zeg ik het zelf en bovendien was er bijna altijd en overal 6 tot 10 kilo te vangen met de vaste stok. Heel vaak was er ook kort vis te vangen en dat was vaak zelfs de hoofdtactiek met windes, voorns en kolbleien als “doelwit”.
Eigenlijk niks van dit alles vandaag, althans niet voor mij. Ik lootte in het midden van het vak rechts van de fietsbrug. Normaal niet het beste nummer maar zeker weten doe je dat hier nooit en ik heb hier ook al eens de hele wedstrijd gewonnen.
Voor de wedstrijd zag ik best wat vissen hoog in het water en daar zaten overduidelijk ook windes bij. Bovendien was het al enkele dagen warm en dat is hier altijd goed geweest. Tel daar nog bij op het water dat een perfecte kleur had en alle ingredienten zijn omschreven die ervoor zorgden dat ik het vandaag allemaal totaal verkeerd aanpakte.

Ik verwachtte vandaag best wat vis en voerde zo ook aan. Niet dat ik heel veel voer gebruikte, dat doe ik hier nooit, maar wel zat in de voerballen voor dit water best wat aas “verpakt”. Fout!!!
Het werd een heel moeizame dag waarbij ik geen enkele fatsoenlijke vis ving. Mijn gewicht zal ik nooit weten want ik heb mn vangst teruggezet maar 1500 gram was het niet. Zo’n 50 hele kleine kolbleitjes ving ik en dat was het. Onvoorstelbaar.

Ons hele vak was trouwens dramatisch met 3300 gram genoeg voor de vakwinst (3 brasems).
De andere vakken waren aanmerkelijk beter blijkbaar met de totaalwinst voor Huub van Zetten met 7600 gram.
Het is misschien nog iets te vroeg voor dit water, althans dat hoop ik.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *