Visclinics

27-8 Beet Clinic Method-feeder ’t Mun Appeltern

Dit was de 2e Clinic van dit jaar over dit onderwerp. De eerste was in het voorjaar op de vijvers in St Kathelijne Waver in Belgie. Een hele leuke dag was dat en een waarover ik heel wat leuke reacties ontving.

Deze 2e clinic was om te beginnen veel drukker bezocht dan de eerste. Echt ongelooflijk van hoe ver sommige vissers gekomen waren om deze dag bij te wonen.

Het was “passen en meten” om iedereen op vijver 8 een plaatsje te geven, iets wat uiteindelijk niet helemaal lukte, maar ach, het vissen op vijver 7 bleek ook geen straf.

Wat is ’t Mun toch een prachtig complex eigenlijk! Ik kan echt iedereen aanraden om daar eens een dagje te gaan vissen. Al het gehele seizoen wordt er prima gevangen. Op vijver 8 is er behalve de vele (spiegel)karpers ook altijd steur te vangen. Wat een vissen! Vandaag was de grootste steur die ik zag 1.14 meter. Zulke vissen vang je niet elke dag!

Dit soort clinics blijken te voorzien in een behoefte. Het concept is eigenlijk simpel. Niet teveel gepraat vooraf, gewoon wat basis-info en daarna snel naar de waterkant met de eigen visspullen. Wel worden aas en voer verzorgd.

JVS en ook de N.V. Marcel van den Eynde waren de sponsors vandaag. Behalve het aas en voer verzorgden zij voor alle deelnemers ook een zogenaamde “goodie box” met allerlei spulletjes die van toepassing zijn voor deze visserij.

Ik had het echt prima naar mijn zin vandaag. Je kunt perfect de vissers die dingen leren waarmee ze (nog) moeite hebben. Dankbaar werk want je ziet iedereen verbeteren gewoon.
Daarbij vandaag ook voor vrijwel iedereen toch enkele spectaculaire vissen en met name daar gaat het om natuurlijk.

Tegen vijf uur ’s avonds was het tijd om te stoppen en je kon gewoon zien dat iedereen tevreden was. Echt een leuke dag zo.

Wat mij betreft komt hierop een vervolg komend seizoen. Binnenkort ga ik dit zeker bespreken met alle betrokkenen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *