Wedstrijden

27 en 28-9 Nationaal Kampioenschap Korpsen

Het kon bijna niet anders of deze wedstrijd ging een echte “thriller” worden. Met een Kanaal door Voorne in zijn beste vorm, prima weersomstandigheden en veel teams die redelijk aan elkaar gewaagd leken moest dit wel een prima wedstrijd worden. Nou dat werd het ook!

Ik heb al heel wat Internationale kampioenschappen meegemaakt met een vergelijkbaar puntensysteem en aantallen deelnemende teams als nu, ik heb echter nog nooit eerder in mijn vis leven een tussenstand zien staan na de 1e wedstrijddag als hier en nu. De eerste zeven teams stonden op hooguit 3 punten van elkaar. Ongelooflijk! En natuurlijk het beste bewijs van hoe dicht de onderlinge kwaliteiten van de verschillende teams bij elkaar liggen.

De uiteindelijke uitslag na de tweede dag was er nog steeds een met kleine onderlinge verschillen en toen ook een toch wat mindere visserij op sommige stukken van het parkoers. Het Garbolino-team won uiteindelijk en gaat ons land vertegenwoordigen in Slowakije komend jaar bij het WK voor Clubteams. Proficiat aan alle teamleden!

Ik weet zeker dat dit een van de mooiste wedstrijden was die ooit gevist is binnen onze landsgrenzen. Ik mag bovendien aannemen dat iedereen wel gezien zal hebben dat zo’n kampioenschap over meerdere dagen een absolute vooruitgang is. Dat moet dus zo blijven! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *