Wedstrijden

28-10 Appeltern Visvijvers ’t Mun Koppel

Het had venijnig gevroren de afgelopen nacht en om eerlijk te zijn zag ik het vooraf helemaal niet zitten. Karpers zijn uiterst gevoelig voor koud weer en ik kon me amper voorstellen dat er vandaag wat te vangen zou zijn.

’t Mun is een prachtig viscomplex voor zowel forelvissers als ook voor “ons” vissers die karpers willen vangen.
Er werd gevist op vijver 7 en daar was eerder in de week nog uitstekend gevangen blijkbaar. Maar toen had het wel bij lange na niet gevroren.

We lootten precies in het midden van de buitenbocht van de vijver, normaal zeker geen onaardige plaats en al voor de wedstrijd sprongen er toch hier en daar enkele vissen. Zou het dan toch??

Niet te geloven hoe snel er al meteen na het begin vissen werden gehaakt. In het 1e half uur van de wedstrijd had zowat iedereen al wel een vis gevangen (of verspeeld want ook dat gebeurde regelmatig).

We hadden gekozen voor een hele voorzichtige aanpak. Niks geen schieten met de catapult maar enkel enkele cupjes met micro pellets en wat mais. Ik had ook nog wat vlees bij me en daarmee maakte ik ook nog een plekje.

Wat we ook deden er gebeurde helemaal niks. Geen lijner of geen aanbeet.
Het was bovendien niet gemakkelijk om het aas goed te presenteren want precies op de hoek waar we zaten stond de wind. Ik besloot dan ook na een tijdje om een wat zwaardere dobber te monteren.

Het gekke was dat na het goede begin nu overal de vangsten wat minder werden behalve in de hoek naar rechts waar de gehele dag regelmatig mooie vissen werden gehaakt.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 53 kilo en ook was er nog een 43 kilo. Ik stond versteld van die gewichten bij dit soort omstandigheden.

Wij vingen uiteindelijk precies 4 vissen die tezamen 9500 gram wogen. Koppelmaat Zekveld kreeg gedurende de dag nog af en toe eens een lijner, zelf heb ik er nooit een gehad.

Deze wedstrijd was misschien wat laat in het jaar maar hier zijn gewoon heel veel en hele mooie wedstrijden te vissen. Ik kan het iedereen aanraden om hier eens mee te doen.
Deze vijvers zitten vol met hele gezonde en sterke karpers, waaronder heel veel spiegels, die zorgen voor heel wat visplezier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *