Wedstrijden

28-12 Werkendam Jachthaven 3-daagse dag 2

Ik was gisteren bewust meegelopen tijdens de weging. Ik was met name geinteresseerd in vak B, het vak waar ik vandaag terecht ging komen.

Ook in vak B was prima gevangen. Iets minder dan in vak A maar nog altijd was er 13 kilo nodig voor de vakwinst hier.

Ik verschrok in eerste instantie van mijn nummer van vandaag. Gisteren was hier een voorlaatste plaats in het vak vandaan gekomen.
Toch herinnerde ik me van vorig jaar dat op dit nummer soms prima wordt gevangen.

Ik sprak met de visser die hier gisteren zat en zijn mening was toch dat er meer mogelijk moest zijn.

Dit was een hele vreemde plaats. Er was een bijzonder groot diepteverschil hier tussen iets op links en iets meer rechts.

Ik besloot om ook nu weer 2 plaatsen aan te voeren. Zowel op het ondiepe als het diepere gedeelte voerde ik 2 balletjes voer en wat losse casters en hennep bij het begin van de wedstrijd.
Ik maakte voor beide plaatsen twee aparte lijntjes klaar zodat ik niet constant hoefde te veranderen qua diepte.

Ik kreeg geen beet meteen na het begin. Het leek wel dat dit voor iedereen in het vak zo was.
Ik had ook pal tegen het steiger enkele geknipte wormen gevoerd en dat kwam nu goed van pas.
Na tien minuten besloot ik om hier eens te proberen met een wormpje op de haak.

Leg het maar uit! Zo snel mijn worm de bodem had bereikt ging de dobber onder. Een voorn. En nog een en meteen daarna nog een.

Weg met de wormen dus weer en nu kreeg ik wel beten met mijn made/kunstaas aascombinatie. Op het ondiepe plaatsje wel te verstaan.

Even later ving ik echt snel en bovendien waren de vissen aanmerkelijk groter dan die van gisteren.

Ik kon niet nalaten om even met mijn andere lijn te proberen op de diepere plaats en ook daar ging de dobber meteen onder. Na precies 1 uur vissen had ik 100 vissen gevangen.

Dit ging zo nog even door  totdat 45 minuten later plotseling van het ene moment op het andere “de klad erin kwam”.
De vissen beten gewoon niet goed meer vanaf dat moment en er was zelfs een tijdje dat ik totaal geen beet meer kreeg.

Ik ben ervan overtuigd dat het snel afgaande water de oorzaak was. Iedereen in mijn buurt ving nu veel minder dan in het eerste uur.

Na 2 uur had ik toch ongeveer 180 vissen gevangen en het werd nu zaak om allerlei dingetjes te proberen om beet te blijven houden.

Je weet het nooit in jachthavens. Soms vang je de vissen op totaal onverwachte plaatsen.
Daar waar ik gevoerd had was geen beet meer te krijgen.
Op een gegeven momen besloot ik om tegen een bootje aan te proberen helemaal weg van het voer. Daar bleef ik uiteindelijk regelmatig een visje vangen. Onvoorstelbaar!

Tot aan het einde bleef het een kwestie van constant switchen. Dan weer links, dan weer verder naar rechts en op een gegeven moment zelfs in een spleetje in het steiger waar amper een vis tussendoor kon. Belachelijk misschien maar toch leverde het me enkele waardevolle extra vissen op.

Uiteindelijk ving ik, geschat want ik ben gestopt met tellen, tussen de 230 en 240 vissen die tezamen 10098 gram wogen. Dat bleek genoeg voor de vakwinst in vak B.

Je moest vandaag in dit vak gewoon op een van de stekken dicht tegen de oever zitten zo bleek. Verder op het steiger was slecht gevangen gewoon.

Ik was benieuwd naar de weging in vak C dus ook vandaag liep ik mee. Het verbaasde me dat in dit vak gewoon 12 kilo was gevangen vandaag.
Ik heb wel gezien dat er ook bijzonder slechte plekken zijn hier. Wanneer hele goede vissers 2600 gram laten wegen dan is dat wel zeker.

Morgen zal ik dus nogmaals “vrouwe fortuna” op mijn hand moeten hebben voor de mogelijkheid op een goede eindklassering.

Na twee dagen vissen sta ik tweede met 3 klassementspunten.
Er is nog van alles mogelijk, ook een fiasco. Zoveel is wel duidelijk.

Ook vandaag bleek vak A het beste vak met een hoogste daggewicht van bijna 20 kilo. Prachtig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *