Wedstrijden

28-2 Huizen Haven

De wintervisserij begint duidelijk op zijn einde te lopen nu en dat is goed te zien. Net zoals eigenlijk ieder jaar vermindert nu de belangstelling van de vissers. We visten dan ook vandaag met de kleinste groep die ik me hier kan herinneren.

Er is nog een fenomeen dat heel specifiek is voor deze weken van het jaar. Het lijkt nu wel of de aalscholvers overal het laatste restje schroom van zich af hebben geworpen.Je ziet ze nu op plekken waar ze normaal niet durven te komen.
Ook hier in Huizen was dit zo vandaag. Een kwam er zelfs boven tijdens de wedstrijd op amper 2 meter van mijn dobber.

Ofschoon er eerder in de week nog prima werd gevangen hier werd het vandaag toch een van de mindere dagen van deze winter.
Hoe kan het ook anders eigenlijk? Met vroeg in de morgen die aalscholvers al in het water hier kan dat niet anders dan heel slecht zijn natuurlijk.

Ik lootte vandaag het rechtse eindnummer, normaal gesproken een winnend nummer. Toch had ik er al meteen een raar gevoel bij na het begin van de wedstrijd.
Ik moest al veel te lang wachten voordat ik ook maar een beet kreeg.
Toen ik, eigenlijk al veel te vroeg in de wedstrijd, op volle lengte ging vissen, normaal gesproken gaat dan vooral in het begin de dobber meteen onder, gebeurde er amper iets.

Na een moeizame wedstrijd eindigde ik uiteindelijk toch nog op ruim 6 kilo, vooral dankzij enkele hele mooie grote vissen.
Aan de andere kant van het vak waren er gewichten van ruim 8 kilo voor Simon vd Kolk en ruim 7 kilo voor Guido Lapien. Ik werd dus 3e in het vakje en viel daarmee buiten de prijzen.
Simon won overigens met zijn gewicht van ruim 8 kilo zelfs de hele wedstrijd.
In het andere vak was 6660 gram genoeg voor Frans Wulterkens om daar het vak te winnen.

Toch is het een mooie viswinter geweest hier in Huizen. Misschien geen enorme gewichten maar vaak wel goede gewichten en daarbij vaak resultaten die heel close waren met bijna overal kansen om jezelf te kunnen “verdedigen”.
Mooier wintervissen is dan ook amper te bedenken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *