Wedstrijden

28-3 Oud Zuilen Vecht

Zeker na de wedstrijd van gisteren had ik er echt zin in vandaag. Wel zou het een totaal andere wedstrijd worden. Vandaag was er een vrije hengelkeuze en dat houdt hier dan meteen in dat het feederen een hele grote rol gaat spelen.
Ik had nog wel mijn vaste hengels meegenomen maar die zijn nooit ook maar uitgepakt. De omstandigheden waren daar gewoon niet naar met een complete storm vandaag. Zelfs zuiver werpen met een feederhengel was een crime.

Ik lootte een nummer precies in een hele brede buitenbocht en besloot twee verschillende lijnen aan te voeren. Een op zo’n 18 meter en een tweede lijn op net over de 30 meter, wat hier juist voorbij het midden was van het water.

Nadat ik op beide afstanden enkele korven had aangevoerd begon ik op de korte afstand te vissen en die keuze bleek totaal verkeerd uit te pakken. Rechts naast me zat Willem vd Helm die wat verder uit de oever viste en na 45 minuten had hij al 7 vissen in het net terwijl ik nog geen beet had gehad. Wel was er dus volop vis zo leek het.

Ik besloot op de tweede lijn te gaan vissen en dat bleek een veel betere keuze. Ik ving in 45 minuten tijd wel 10 vissen, allemaal blieken van gemiddeld zo’n 300 gram. Er zat op dat moment zoveel vis dat de top van de hengel niet stil stond. Toch wist ik niet of dat wel zo zou blijven want om me heen werd niet zoveel gevangen eigenlijk. Zelfs Willem ving nu niet meer zoveel. Bovendien was het in de wedstrijd van gisteren ook niet allemaal standvastig gebleven.

Net of het zo moest zijn, van het ene op het andere moment was het helemaal klaar. Ik had zelfs een periode van meer dan een uur dat ik geen teken van leven meer zag.
Gelukkig kwam er tegen het einde van de wedstrijd toch nog weer wat vis en ving ik er ook nog een iets grotere brasem tussen.

Aan het einde van het parkoers waren er twee echte uitschieters met 17 en 16 kilo. Die werden dus uiteraard 1 en 2.
Voor de andere prijzen was het allemaal bijzonder dicht bij elkaar. Zo hoorde ik al voor de weging over een 6675 gram en een 6400 gram.
Ik dacht dat Willem naast me net een of twee vissen meer had dan ik. Dat was ook zo maar op de een of andere manier ontsnapten hem 2 vissen. Hij hield 6750 gram over. Mijn eigen gewicht bleek 6875 gram te zijn en John Valle bracht (met slechts 5 vissen) 6925 gram op de schaal.
Hoe bedoel je veel gewichten vlak bij elkaar!!

Het werd dus een 4e plek vandaag en hoewel er zeker meer in gezeten had was ik tevreden.
Nog tijdens het vissen bedacht ik me dat het gewoon al anderhalf jaar geleden was dat ik nog eens een feederwedstrijd had gevist in Nederland.
Ik heb mezelf in ieder geval beloofd dat de volgende geen anderhalf jaar op zich laat wachten nu.
Ik vis nu eenmaal graag met dobbers maar ook het feederen is en blijft gewoon prachtig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *