Wedstrijden

28-4 t/m 1-5 Anglo Dutch Festival

Dit is volgens mij het 15e jaar dat ik samen met een goede Engelse vriend, Pat Mc Evoy, deze meerdaagse wedstrijd organiseer. Zelf kon ik niet mee vissen trouwens. Midden in de week stond het vertrek gepland voor de eerste Internationale wedstrijd van dit jaar.

Dit zijn altijd prachtige dagen. Hoewel er best aardige prijzen zijn te winnen gaat alles er altijd even gemoedelijk aan toe. Bijna alle deelnemers hebben inmiddels ervaring van eerdere jaren en werkelijk niemand heeft stress of is gehaast of wat anders dan ook.

Het lijkt wel of er meer vis in het Kanaal door Voorne zit dan de laatste jaren. Misschien heeft het ook wel te maken met het bijzonder goede voorjaar. Hoe dan ook, toen de deelnemers aan de waterkant aankwamen “stierf” het werkelijk van de brasems overal aan de oppervlakte en bovendien lag er heel veel vis aan de overkant in het riet. Deze vissen waren aan het paaien, zoveel was wel duidelijk.

De eerste twee dagen van deze wedstrijd werd er bijzonder goed gevangen met een topgewicht op dag 1 van ruim 67 kilo voor Jurgen Maenhout.
Op de laatste wedstrijddag kwam er plotseling koud weer opzetten en waren de vangsten juist superslecht. Apart allemaal.

Normaal verzorg ik altijd de prijsuitreiking, dit jaar dus was ik er niet. Geen probleem allemaal, Darren Bickerton (een van de bekendste wedstrijdvissers die aan deze wedstrijd meedoet) nam de honneurs waar en ook dat verliep allemaal probleemloos.

Ik heb begrepen inmiddels dat iedereen ook nu weer een perfecte week heeft gehad. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om volgend jaar eens mee te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *