Wedstrijden

28-5 Training Jeugdteams Amsterdam-Rijnkanaal Tiel

Dit jaar wordt het Jeugd W.K. gehouden in Slovenië op de rivier de Sava. We waren daar al eerder voor kampioenschappen en die ervaring heeft ons geleerd dat vissen met (lange) Bolognese-hengels daar een belangrijke optie kan zijn.
Bolognese-vissen is nu niet echt een Nederlandse visserij dus we vonden het de hoogste tijd om met onze teams een training te organiseren.
Waarom het “bolo-vissen” zoals het wordt genoemd geen Nederlandse specialiteit is laat zich niet zo moeilijk raden. We hebben bijna geen wateren waar het zinvol kan zijn om zo te vissen en dus zijn er maar weinig vissers die het juiste materiaal ervoor bezitten en die regelmatig zo vissen gewoon.
Op zich is dit ook niet zo’n probleem. Zo moeilijk is het allemaal echt niet. Alleen is het belangrijk om het juiste materiaal aan te schaffen. Daarna een klein beetje training en het gaat allemaal vanzelf. Tijdens de afgelopen I.A.M. wisten verschillende van onze vissers bijvoorbeeld uitstekende resultaten te behalen met deze vismanier en dat was in sommige gevallen echt met hagelnieuw aangeschafte hengels daarvoor en zonder eerdere ervaringen ermee.
Zowel het materiaal als de techniek vielen me ook bij deze jeugdvissers helemaal niet tegen. Ik zie dan ook enkele heerlijk fanatieke baasjes die echt met hun sport bezig zijn in de teams. Dat moet ook trouwens. Internationaal, bij onze tegenstanders dus, is dat echt niet anders.
De visdag zelf was zoals verwacht erg matig, althans de vangsten. Enkele brasempjes heb ik zien vangen en enkele zwartbekgrondels waarvan het op dit water inmiddels “sterft”.
Juist dit is het grote probleem. Je kunt bijna geen goede plekken vinden om eens echt goed te oefenen voor dit soort visserij. Inwerpen kun je natuurlijk overal maar om echt vertrouwen te krijgen in een bepaalde vismanier is er maar 1 taal die iedere visser spreekt en dat is vis vangen. Zo simpel is het.
Ik ben bang dat we dat pas kunnen gaan doen nadat we bij de Sava zijn aangekomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *