Wedstrijden

28 en 29-5 Tweede Teamtopcompetitieweek-end Lage Vaart Almere

Bij dit tweede Teamtopcompetitie-week-end voor de Senioren waren nu voor het eerst ook de Dames en de Jeugd betrokken met hun 1e week-end.
Al bij al een heel aantal vissers waarvoor eerst en vooral maar eens visplekken moesten worden georganiseerd.
Ik ben dan ook op de voorafgaande vrijdag ruim 6 uur aan het uitstappen en knippen geweest om iedereen zo’n plek te geven, of beter gezegd om aan te geven waar men kon zitten wat echte plekken knippen voor iedereen was ondoenlijk.

De Lage Vaart is dit jaar een belangrijk wedstrijdwater. Behalve deze Teamtopcompetitie worden hier binnenkort ook de Meerlanden Senioren en het E.K. georganiseerd en wat dat betreft was dus dit week-end een prima graadmeter. Althans, zo leek het.
De werkelijkheid ligt waarschijnlijk toch wat anders en dat hoop ik ook maar.

Er werd amper kleine vis gevangen nu, een situatie die hopelijk snel zal veranderen nu. De voorns en baarzen lieten het nu in ieder geval echt afweten.
Wat er gevangen werd waren hooguit enkele van die visjes en verder hier en daar een of enkele brasems.
Wel viel op dat de tweede dag de vangsten aanmerkelijk beter waren dan op de eerste dag.

Tja, de brasems die hier rond zwemmen zijn alleen maar groter geworden. Bijna iedere vis weegt nu wel 2 kilo of zelfs meer.
Met enkele van zulke vissen heb je natuurlijk al snel een aardig vangstgewicht maar eigenlijk flateert dat dus. Ik vond de vangsten eigenlijk al met al heel mager en ik zou liegen als ik zou schrijven dat ik dit het beste Topcompetitieweek-end vond van de laatste jaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *