Wedstrijden

29-11 Werkendam Jachthaven

Afgelopen dinsdag hadden we hier een schitterende wedstrijd met hele goede vangsten dus de verwachtingen waren hoog gespannen, misschien wel iets te hoog.
Ik lootte vandaag nummer 25, net als afgelopen dinsdag in het C-vak.
Dat was toen het minste vak hoewel ik met ruim 11 kilo niet mocht klagen. Ik zat nu nog verder weg van de kantnummers en dat was eigenlijk niet best.

Het had gevroren net tegen de morgen en het was een hele opgaaf om bij mijn plaats te komen want het steiger was net een ijsbaan, zo glad was het.
Ik had een mooie beschutte plek waar ik bovendien ook een plekje kon maken iets naar rechts. Het is altijd goed om dat soort mogelijkheden te hebben in jachthavens. Soms moet je weleens een plekje even rust geven en dan is het mooi om ergens op terug te kunnen vallen.

Ik besloot om het “positief” aan te pakken vandaag. Niets aanvoeren voor de baarsjes vandaag maar van meet af aan op de voorns.
et duurde even voor ik mijn eerste aanbeet kreeg en net als eerder deze week zag je steeds dichterbij vis vangen waarna plotseling de vissen ook bij mij waren.

Ik ving gemiddeld iets grotere vissen in vergelijking met dinsdag maar het tempo was ook lager. Constant waren er korte periodes dat er geen beet was te krijgen. De nummers die aan de andere kant van het steiger visten kwamen nog veel trager op gang dus klagen mocht ik niet eens.

Wanneer je richting de kantnummers keek dan was onmiddelijk duidelijk dat daar veel meer werd gevangen dan bij ons.
Ook vandaag werkte de manier van uitzetten van wedstrijdorganisator Dirk Arendse prima.
Zonder in vakken te vissen zou vandaag iedereen bij me in de buurt en ook ikzelf volledig kansloos zijn geweest.

Na zo’n anderhalf uur begon ik net te denken dat het allemaal langzaam aan steeds beter ging en dat er toch een leuk gewicht zat aan te komen toen ik achter me hoorde dat de vissen plotseling weg waren. Ik had net een vis gevangen, wierp terug in en… gedaan was het met de pret. Geen beet meer te krijgen.

De rest van de wedstrijd was het schrapen voor wat vissen, baarsjes vooral met heel af en toe daartussen een voorn die de wormpjes pakte.
Meteen na zo’n voorn natuurlijk maden op de haak en dan kreeg ik daar gewoon geen beet mee.

Zo kabbelde de wedstrijd voort tot de laatste 10 minuten. Plotseling waren de voorns toen terug en ik ving er nog snel een stuk of 15.

Ik eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 5882 gram en dat was ruim voldoende om het vak te winnen.

Zoals ik al scheef werd er meer richting de oever veel meer gevangen.
Lucien de Rade won met zeg maar 15 kilo, een prachtig net voorns. Er waren daar nog verschillende gewichten met 10 kilo of meer.
Het middenvak B was nu ook aanmerkelijk slechter dan dinsdag. Daar was 8600 gram voor Piet van Nijnatten genoeg om te winnen.

O.k. iets mindere vangsten dan dinsdag maar waar hebben we het over?
Ik teken iedere visdag voor dit soort gewichten en al helemaal voor dit soort aantallen vis.
Fantastisch weer was het bovendien dus mij zal je niet horen klagen!
Dit zijn gewoon heerlijke wedstrijden om te vissen.

Nu staat 3 dagen lang de Hengelsportbeurs in Utrecht op het programma. Het goede nieuws is dan weer dat organisator Dirk hier as. maandag zijn volgende wedstrijd heeft gepland. Ik heb er nu al zin in!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *