Wedstrijden

29-7 t/m 4-8 Meerlanden Senioren Fluterkanal Abbendorf Duitsland

We reisden op de maandagmorgen al vroeg terug vanuit Wit Rusland. Heel vroeg zelfs. Dat moest ook wel, de meeste vissers hebben ook nog werk natuurlijk en ook in mijn geval wilde ik zo snel mogelijk terug, in ieder geval tot Duitsland.
We reisden gezamenlijk terug tot aan Berlijn en daarna volgde ik een andere route.

De eerste stop was bij goede vriend en aasleverancier Ralf Herdtlitschke waar ik aas ophaalde voor de komende Meerlanden Senioren en daarna was het op naar Abbendorf.
Hoewel de afstand vanaf het huis van Ralf naar Abbendorf maar amper 120 kilometer bedraagt lijkt dat ritje wel eindeloos.
Je rijdt door een stuk van het voormalige Oost Duitsland waar nog geen enkele snelweg ligt.
Goed, uiteindelijk was ik laat in de avond ter plaatse.

Het Fluterkanal was zeker niet nieuw voor me, ook vorig jaar waren we hier, toen voor de Nedelux.
Vorig jaar was er een berg vis te vangen hier, volop kleinere vis (kolbleien, voorn en winde vooral) en ook volop brasem.
Wat mneer recentelijk zijn hier bovendien verschillende feederwedstrijden gehouden waarbij uitstekend werd gevangen. Ik keek dus uit naar een prachtige visweek.

Nou de vangsten vielen me ronduit tegen. Al tijdens de trainingen bleek dat er nu veel minder (amper zelfs) kleine vis was te vangen en ook de brasems beten nu niet echt geweldig. Zelf mochten we dan nog niet eens echt klagen. Waar wij zaten werd in ieder geval nog wel een visje gevangen maar dat was lang niet overal het geval.
Tijdens de officiele training lootten we bovendien de opstroomse eindbox en dat betekende dan wel ver lopen met al het materiaal maar ook vingen we daar best goed vis.

Er waren hier en daar wel wat kleinere vissen te vangen, vooral in het begin van een vissessie en we besloten om die kleinere vissen zeker niet te vergeten bij onze aanpak voor de wedstrijd, een hele belangrijke beslissing zo bleek achteraf.
Verder zou het vooral een kwestie zijn van overal een of enkele brasems te vangen en wij besloten, in tegenstelling tot sommige andere deelnemende teams, om alleen daarvoor de vaste stok in te zetten.

Op de eerste dag verliep de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos en toch vond ik niet dat we slecht hadden gevist. We hadden zeker geen super-loting gehad en al met al stonden we 3e maar wel op maar 1 en 2 puntjes van de nummer 1 en 2 in de tussenstand, Duitsland en Oostenrijk.

Het was zowieso trouwens een heel sterk deelnemersveld hier dit jaar. Duitsland viste met zijn WK team en ook de andere landen waren zeker geen “krullenjongens”.
Bovendien, als we enkele jaeren geleden op de dinsdag arriveerden voor deze wedstrijd waren we altijd de eerst aanwezigen. Nu was dat zowat andersom toen we er al op de maandag waren. Iedereen nam dit dus bijzonder serieus. Prachtig.

We lootten heel “wisselend” op de tweede dag. Jo Adriolo lootte de uitstekende opstroomse eindplek maar ook lootten we het bijna kansloze A6 nummer waarop Nico Bakkernes moest plaatsnemen.
Ik had uitgerekend dat als Nico inderdaad kansloos ging zijn we nog hooguit 6 of 7 punten mochten halen met onze andere 4 vissers. Een hele lastige opgave.
Om een lang verhaal kort te houden, Nico bleek inderdaad kansloos en verder behaalden we met 3 x de vakoverwinning en een 2e plek in de sector nog 5 punten. We wonnen daarmee met twee punten verschil van Duitsland en Oostenrijk.

De Meerlanden is volgens mij de langstlopende Internationale wedstrijd die er is en ik heb er altijd bijzondere belangstelling voor gehad. Dat was vroeger al zo als visser en nu dus ook als coach. Na het EK en het WK is de Meerlanden eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van het Internationale wedstrijdjaar.
Mooi dan ook dat we hier konden winnen.

Jo Adriolo won trouwens de tweede wedstrijddag met net onder de 50 kilo. Het beste bewijs dat er wel degelijk veel vis zwemt hier.

Individueel was de overwinning voor Gunther Horler en dat is niet voor het eerst. Dit keer won hij op beide dagen zijn sector met overigens hele lage vangstgewichten. De tweede, derde en vierde plaats waren met Jo Adriolo, Rolf vd Broek en Frans van Berkel “Nederlands”.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *