Wedstrijden

3-1 Drimmelen Jachthaven

Ik blijf me over de situatie hier verbazen. Waar in Lage Zwaluwe geweldig gevangen wordt is het hier maar magertjes deze winter.
Je zou toch denken dat de situatie voor beide havens gelijk is. Ze liggen langs dezelfde rivier en ze liggen hooguit zo’n kilometertje of 8 uit elkaar.

Ik lootte vanmiddag nummer 14 en ik hoorde al meteen onheilspellend nieuws. Er zouden daar weinig of geen maatse vissen te vangen zijn.
Gelukkig kwam ik Bert van Gerven tegen die afgelopen week een keer op dezelfde stek gezeten had. Hij vertelde me dat een baarsjesvisserij hoog in het water hier de beste optie was.

Eerst toch maar even gepeild en ik was er verbaasd over hoe diep het hier was.
Ik besloot om wat wormen te knippen en zo te proberen een grote baars te verleiden. Verder voerde ik drie kleine balletjes voer voor een bodemvisserij en zou ik beginnen met het vissen op kleine baarsjes een eind boven de bodem.

De tactiek bleek super te kloppen. Ik varieerde qua diepte zo tussen de halve en anderhalve meter en ving zo baarsjes en ook minuscuul kleine voorntjes. Het ging om de baarsjes want die waren gemiddeld wel iets zwaarder.

De visjes waren dan heel klein, ik ving wel veel stuks en ik doe dat graag. Ik had momenten dat ik wel 3 visjes per minuut ving. Prachtig!

Wat men hier bij deze wedstrijden heel goed doet is het zo goed mogelijk verdelen van het parkoers in kleine vakjes.
Op deze manier hebben zoveel mogelijk vissers ook werkelijk kansen om ergens voor te vissen.
Zo zat ik in een klein vakje apart vandaag en dat was maar goed ook. We zouden normaal kansloos zijn want een stukje verderop werd namelijk best goed gevangen en waren de vissen veel groter.

Ik won uiteindelijk mijn vakje met 2480 gram. Toch lekker gevist.
Tegen het einde van de wedstrijd kon ik het toch niet laten om eens te proberen tegen de bodem en ving ik zelfs nog enkele wat grotere vissen.

De wedstrijd werd gewonnen met bijna 5 kilo. Gemiddeld was er, voor Drimmelen-begrippen, best leuk gevangen ook met toch verschillende gewichten van rond de 4 kilo en net daaronder.

Jammer genoeg begint men hier komende week met het uitbaggeren van de haven.
Ik ben eens benieuwd wat dat voor de visserij gaat betekenen. Niet zoveel goeds vrees ik, althans niet op de korte termijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *