Wedstrijden

3-1 Huizen Haven

Vandaag weer op naar Huizen voor een Individuele wedstrijd. Hier zijn de vangsten eigenlijk beter dan de laatste jaren. Wel zitten alle vissen op maar een relatief heel klein stukje van het water hier en daardoor is het beeld wel wat vertekend. Er zit dit jaar niet zozeer meer vis, ze zitten alleen allemaal “dichter op elkaar gedrukt”.

Vandaag stond er een vak in het kommetje en het andere vak was uitgezet tussen het Chinese restaurant en de loopbrug. De vangsten waren misschien niet de allerbeste van deze winter maar nog altijd werd er best goed gevangen gewoon.

Het vreemde was dat waar je normaal gesproken hier meestal een heel goed eerste uur van de wedstrijd kunt hebben, dit nu totaal anders was. De meeste vissers kregen in het begin amper beet.

Ik had nummer 3 geloot, een nummer waar je normaal echt niet graag komt te zitten. Vandaag viel dat echter wel mee want men was begonnen met de nummers verder weg dan normaal van het Chinese restaurant en dat maakte mijn plek absoluut beter. Ik zat nu in ieder geval nog in het kanaaltje en dat was beter dan wat ik had gedacht.

Ik dacht aanvankelijk dat ons een moeilijke dag te wachten stond. In het begin was er amper beet te krijgen. Na een uur had ik hooguit misschien 20 visjes gevangen en daarmee kom je hier vaak niet ver.
Er waren op dat moment verderop in het vak zelfs nog vissers zonder vis, heel ongebruikelijk.

Wat later in de wedstrijd begon het voor iedereen veel beter te gaan en bij mij was dat niet anders. Er stond best een lastige wind en ik besloot om met wat zwaarder materiaal dan gewoonlijk gewoon “in de hand” te vissen, eigenlijk precies zoals ik bij mijn vorige bezoek hier de wedstrijd had gewonnen.
Ik begon zo op een gegeven moment een aantal echt mooie voorns te vangen waarna ik wel sneller begon te vangen maar ook gemiddeld kleinere vis. Al met al verzamelde ik zo toch wel een aardig gewichtje bij elkaar.

Het laatste uur wijzigde de situatie zich in zoverre dat de wind helemaal weg viel. Ik had daar op in moeten spelen door lichter te gaan vissen maar deed dat niet. Zo werd het een vrij moeizaam laatste uur, en dat terwijl bijvoorbeeld buurman Simon vd Kolk op dat moment zijn meeste vissen ving.

Toch bleek mijn gewicht nog ruim genoeg uiteindelijk voor de vakwinst. Mijn vissen, zo’n 170 in totaal (+ allerlei klein spul wat ik nooit tel), wogen in totaal 11125 gram. Dat bleek net zo’n 400 gram te kort voor de wedstrijdwinst.
Jan Renes won namelijk het andere vak met net 11500 gram.

Het was dan misschien niet de allerbeste dag van deze winter hier, toch waren er in mijn vak nog 2 gewichten van boven de 10 kilo en in beide vakken waren er legio gewichten van 8 kilo +. Nog steeds een prima visserij dus.

Wat zijn het toch altijd weer mooie visdagen hier!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *