Wedstrijden

3-1 Huizen Haven

Ik was benieuwd naar de vangsten hier na de koude van de laatste tijd. De weersvoorspellingen wezen op veel wind en natte sneeuw en toch viel dat allemaal nogal mee uiteindelijk. Over de vangsten mochten we zeker niet klagen. Zelf lootte ik nummer 1 en dat mag misschien goed klinken maar hier is dit vaak een vrij kansloos nummer.

Na mijn laatste avonturen hier met de baarsjes die tijdens mijn laatste wedstrijd zowat het vissen onmogelijk maakten hield ik ook nu mijn hart vast. Met name op dit stuk van het parkoers vormen die visjes zo’n groot probleem.

Meteen enkele voorns na het begin van de wedstrijd en daarna werd het allemaal knap dramatisch. Ik had bedacht om ook met hennep op de haak te vissen en bovendien vooral daarmee te voeren. Dit leek me de beste mogelijkheid om in ieder geval de baarsjes te voorkomen.

Niks lukte en zelfs met de hennep op de haak ving ik …..baarsjes. Nooit eerder gezien..

Al met al viste ik een bijzonder matige wedstrijd waarbij ik het gewoon nooit goed op de rit had. Nooit genoeg voorns gevangen en veel te kort echt op de baarsjes gevist. Ik ving uiteindelijk 3400 gram. Dramatisch!

Verderop was er zelfs verrassend goed gevangen. Guido Lapien won de wedstrijd met ruim 14 kilo voorn. Dat zijn toch prima gewichten?
Bovendien was er nog een 13 kilo en een 12 kilo, alle gewichten voornamelijk bestaand ui prachtige voorns. Al met al een redelijk kansloze missie vandaag. Snel vergeten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *