Wedstrijden

3-1 Lage Zwaluwe Jachthaven

Deze jachthaven is fantastisch dit jaar. Behalve de vele vissen van hetzelfde formaat dat je ook in andere havens vangt in de streek hier worden hier ook prachtige grote voorns gevangen.
 
Gek toch, deze haven ligt hooguit 7 kilometer van de haven van Drimmelen en ligt langs dezelfde rivier. Deze haven is eerder ondieper dan die van Drimmelen. Waarom dan hier wel die grote voorns?

Ik lootte nummer 28, een nummer niet al te ver van de oever weg.
Normaal gesproken is dit prima bij hoog water.

De vissen waren bij het begin van de wedstrijd duidelijk nog niet aanwezig. Niemand die meer ving dan hooguit enkele voorntjes en roofbleitjes. Op zich is dat hier trouwens niet ongebruikelijk.

Verder op het steiger zat “baarzen-man” Henk Kokke die zijn bijnaam weer eens alle eer aandeed door enkele schandalig grote baarzen te vangen. Als baars wil je echt niet in de buurt van Henk rondzwemmen!

Langzamerhand werd er rechts van me steeds wat meer vis gevangen en ook kon ik zijn dat op het steiger “voor” me de vangsten veel beter waren.

Ik besloot om, ondanks dat ik weinig ving, regelmatig flink aas bij te voeren. Ik dacht dat mijn enige kans op een resultaat nog een hele goede tweede wedstrijdhelft kon zijn.

In jachthavens weet je nooit precies waar de vissen zich ophouden. Geen beet krijgen op het voer zegt lang niet altijd iets. Soms moet je tot zelfs enkele meters weg vissen ervan.

Op een gegeven moment besloot ik om helemaal over het voer heen gestrekt in te werpen. Het onmiddelijke resultaat was een grote voorn. Gelijk daarna nog een en nog een.

Waarom snap ik niet maar de vissen lagen enkele meters “achter” het voer.

Vanaf dat moment ging het fantastisch. Ik ving echt goed en regelmatig zaten daar hele flinke voorns tussen.

Tja met dat soort vissen bouw je snel een gewicht op en na eigenlijk maar anderhalf uur goed te hebben gevangen bleken mijn vissen 11720 gram te wegen. Genoeg nog zelfs voor de winst in het vak!

In de andere vakken was in een woord geweldig gevangen. William Lambrechts won met ruim 19 kilo!!
Er was nog een derde vak en ook daar waren de vangsten prima met een winnend gewicht hier van ruim 17 kilo voor Harrie Hensen.

Hoe bedoel je een prachtvisserij?? 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *