Wedstrijden

3-11 Huizen Binnenhaven (gras) Koppel Hengelsport Nijkerk

Hengelsport Nijkerk organiseert al jaren een serie koppelwedstrijden in Huizen in het winterseizoen en die zijn bijzonder de moeite waard.
Ik probeer dan ook altijd, samen met koppelmaat Simon van der Kolk, om er nooit een van te missen! Huizen is gewoon een prachtige plaats om te vissen in de winter en als dan de wedstrijd ook nog eens leuk is opgezet wat wil een visser dan nog meer?

Afgelopen zaterdag visten we de 1e wedstrijd in de serie.
We visten zoals dat heet vandaag “op het gras”. Dat is een stuk parkoers dat wat meer ligt richting de Randmeren waarin dit watertje uitmondt en vanwaar volgens mij de vissen komen.

Op dit stuk parkoers wordt de laatste jaren niet meer zoveel gevangen. Ik denk dat de aalscholvers de aanwezige vissen steeds dieper het kanaaltje in hebben gejaagd waar ze zelf amper durven te komen in verband met de huizen die er omheen staan.

Toch werd het vandaag een leuke wedstrijd. In het meest linkse vak werden er behoorlijke aantallen gevangen aan vooral baarsjes en slechts een enkele voorn.
In het rechtse vak werd meer voorn gevangen. Daar kon je met alleen baarsjes geen goede uitslag maken. Wel waren ze ook daar belangrijk zoals de winnaars Arjan Klop en Willem van der Helm bewezen.

Simon en ik hadden geloot links naast Arjan en Willem. Simon startte ver, op 11 meter, en ikzelf ging kort beginnen. Simon kreeg meteen beet. Ik kon kort helemaal niks vangen aan voorn. Na een tijdje was het dan ook tijd voor optie B, de baarsjes, waarvoor ik aan het begin van de wedstrijd al op 2 plekjes wat wormen had gecupt. Baarsjes waren er volop te vangen maar ze waren eigenlijk te klein. Een fatsoenlijke baars kreeg ik niet gevangen, dit in tegenstelling tot Willem van der Helm die heel wat echt mooie baarzen wist te vangen en daar wijselijk ook de hele wedstrijd op door viste.

Toen links van ons regelmatig een voorn werd gevangen besloot ik te stoppen met de baarsjes en me toe te leggen op de voorns. Lat leek succes te krijgen.
Plotseling ving ik op mijn beginafstand enkele voorns in korte tijd. Ik dacht het lek boven te hebben maar de voorns verdwenen weer net zo snel als ze gekomen waren. Uiteindelijk besloten we om maar samen op 11 meter te gaan vissen en zo de wedstrijd af te maken.

Dat bleek uiteindelijk genoeg voor de tweede plek in het vak. Arjan en Willem wonnen.
Het bleek dat we op het beste stukje parkoers gezeten hadden.

Als ik erop terug kijk hebben we het niet slecht gedaan maar ook denk ik dat ik niet goed heb aangevoerd voor de (grotere) baarzen. Ik had daarmee ook niet echt rekening gehouden.
Onze enige kans was het geweest wanneer ik toch daarop had doorgevist en later in de wedstrijd toch ook nog grotere baarzen was gaan vangen. Met 2 man op dezelfde lengte vissen is alleen een noodstap eigenlijk. Je vangt elkaars vissen weg.

Ook vandaag bleek weer eens dat dit een prachtig watertje is. Volgende week zijn we terug op dit stuk parkoers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *