Wedstrijden

3-12 Werkendam Jachthaven

De maandag is normaal gesproken niet de meest voorkomende dag van de week om een wedstrijd te vissen, toch was ik er bijzonder blij mee deze keer. Even lekker “uitwaaien” na 3 beursdagen in Utrecht leek me een super idee.

Nou dat uitwaaien lukte wel! Ik zat, op de plek die ik lootte vandaag, met mijn gezicht vol in de wind en met sneeuwval en later regen bij een temperatuurtje van net boven het vriespunt was dat niet echt een pretje.

Toch was het vissen hier, ondanks zo’n klein ongemak, ook vandaag weer fantastisch. Er werd, zeker voor dit soort omstandigheden, bijzonder goed gevangen.
De vis zat wel iets meer samengeschoold misschien maar dat was dan ook het enige.

Ik zat op een van de betere nummers, niet ver van de oever, waar afgelopen week eigenlijk het best was gevangen. Vandaag was dat niet anders.
Vanaf het begin tot het einde van de wedstrijd kreeg ik beet. Wel waren de vissen gemiddeld wat kleiner dan die ik afgelopen week ving.

Het grootste probleem was dus de kou. Normaal gesproken heb ik nooit veel last daarvan maar vandaag was dat toch wel even anders.
Op een gegeven moment verspeelde ik een onderlijn en om een nieuwe te monteren duurde een eeuwigheid, om nog maar niet te spreken over het opnieuw goed beazen van de haak.

Juist tegen het einde van de wedstrijd werd het duidelijk iets minder koud en viel ook de wind iets weg. Toen ging alles automatisch weer een tempotje sneller.

Bert van Gerwen won vandaag de wedstrijd met 13449 gram en er waren verder nog heel wat gewichten boven de 10 kilo. En dat bij dit soort weer! Ik zou geen betere visplek weten op dit moment.

Ik won ook mijn vak en ving het “tweede” gewicht in de wedstrijd met 12723 gram, 377 voorntjes om precies te zijn. Zo’n 35 gram gemiddeld dus per visje.

Het lijkt wel in deze jachthaven alsof er iedere keer weer andere vis is. Ik heb hier al gevist dat er louter hele kleine vis (van amper 10 gram gemiddeld, maar wel heel veel) werd gevangen en ook heb ik hier al netten gezien met heel wat echt grote voorns erin.
Op dit moment is het gemiddelde gewicht zo ergens tussen de 35 en 50 gram.
Hoe dan ook, meestal gaan de meeste dobbers hier heel vaak onder en daar gaat het allereerst om wat mij betreft in deze tijd van het jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *