Wedstrijden

3-2 Huizen Haven

De weersomstandigheden waren gedurende de morgen in ieder geval aanmerkelijk beter dan de dag ervoor toen er zelfs nog een laagje sneeuw viel.
Nu was het kalm en iets zachter hoewel later de wind behoorlijk opstak als voorbode van naderende regen.

Een typisch fenomeen doet zich voor in deze tijd van het jaar waar je als wedstrijorganisator niet echt vrolijk van wordt.
Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor iemand een wedstrijd moet afzeggen. Geen probleem, even bellen en de organisator kan er rekening mee houden.
Ieder jaar in deze periode is het aantal afzeggingen het grootst en het is iedere keer weer opvallend hoe vaak dat dit op het allerlaatste moment gebeurt. En juist dat is zo irritant.
Vaak is er hier een wachtlijst en als dan afmelden tijdig gebeurt kun je daar nog iets mee.
Op het laatste moment kan je natuurlijk niks meer.
Nogmaals, er kan altijd iets bijzonders aan de hand zijn waardoor iemand af moet zeggen. Toevallig is echter wel dat “de piekmomenten” hierin altijd weer zijn nadat de resultaten van de dag ervoor bekend zijn of gewoon wanneer er wat minder wordt gevangen.
Iedereen moet er maar van vinden wat hij wil maar ik vind het waardeloos.
Wij hadden er last van afgelopen zaterdag met onze wedstrijd en ook Ton Post en Christian Surquin maakten dit gisteren mee met die van hen.
Egoisme, of beter gezegd in dit geval “het lak hebben” aan organisatoren en collega-wedstrijdvissers is een “vastgeroest” woord in de wedstrijdvisserij, dat weet ik in ieder geval zeker.
Er zijn natuurlijk ook goede uitzonderingen maar die zijn jammer genoeg niet zo dik “gezaaid” in dit wereldje.

Ik was erg benieuwd naar de vangsten van vandaag. Gemiddeld bleek dat er vandaag toch wat beter werd gevangen dan gisteren.

Christian Surquin won de wedstrijd met bijna 12 kilo, het andere door (wie anders?) Arjan Klop die hier de absolute “koning” is van de laatste 2 jaar. Voor hem was 6900 gram genoeg en ook in dat vak (mijn vak van de dag ervoor) waren er nog verschillende 6 kilo + gewichten.

Ik werd zelf 3e in het vak dat door Christian werd gewonnen met een gewicht van 8080 gram.
Het bijzondere was dat mijn gewicht bijna uitsluitend bestond uit baarzen. Ik had om precies te zijn vandaag 2 voorns en 1 winde.

Heerlijk gevist vandaag. Ik had na de laatste 20 minuten van de wedstrijd van gisteren bedacht om kort gericht op de baarzen te vissen en dat werkte prima.
Het leuke was bovendien dat het een volgens mij anders kansloze dag toch nog redelijk ten goede keerde.
Bouke van der Ploeg had volgens mij dezelfde gedachten want hij ving zelfs nog meer baarzen voor 8800 gram en de 2e plaats in dit vak.

Juist nu de vangsten minder worden wordt alles ook nog meer gevarieerd en daarom vis ik hier zo graag.
Al met al is de visserij hier bijzonder “technisch” geworden, wel wat vergelijkbaar met die op een kanaal.

Ik kijk nu alweer uit naar komende zondag wanneer we hier terug zijn.
Niet te geloven dat die wedstrijd alweer een van de laatste dagen is hier van deze winter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *