Wedstrijden

3-3 Drimmelen Jachthaven

Het allerbeste aan carnaval vind ik altijd de wedstrijden die dan ieder jaar worden gehouden in de lokale jachthavens en ook nu kwam het allemaal bijzonder goed uit.

Ik had tijdens het week-end niet kunnen vissen vanwege een beurs in Frankrijk. Gelukkig waren we daar, midden in de nacht welliswaar, op tijd van terug zodat ik na nog snel een paar uurtjes slaap nog mooi op tijd mijn spullen kon klaar maken.

Toen ik bij de haven aankwam stond ik echt versteld van de kleur van het water. Totaal anders dan een week geleden, veel en veel meer helder. Ik dacht meteen dat er weleens beter gevangen zou kunnen worden nu.

Tijdens het week-end was er slecht gevangen zo bleek, dus dat leek ook alweer snel ijdele hoop.

Ik lootte een nummer op het steiger van botenverhuur Diepstraten, pal tegen de oever. Een normaal prima nummer dus ik zag het helemaal zitten.

Het water stond erg laag en ging tijdens het vissen nog verder af. Niet ideaal maar goed. Meteen na het begin al kreeg ik beet van hele kleine vis. En dat terwijl er hier nog weleens maatvissen te vangen zijn.
Vanmiddag niets van dat alles en om het nog erger te maken, ik kreeg de kleine visjes maar niet optimaal gevangen. De gehele middag heb ik geschoven met de dobber om de ideale diepte te vinden, ik vond hem nooit. Ergens een flink eind boven de bodem bleek nog het beste.

Ik ving zo’n 140 visjes voor 1300 gram in totaal en had al meteen het gevoel dat dit niet genoeg ging zijn.
Ik had als buurman Ron Vermeulen en een sterkere buurman vind je hier niet. Ron ving uiteindelijk 1420 gram maar ook hij won niet. De vakwinst was voor Hennie Van Der Bruggen, net weer terug uit Nieuw Zeeland, die 1700 gram bij elkaar sprokkelde.

In de Tussenhaven ving toch nog iemand 3 kilo maar ook daar waren de vangsten matig.

Het is hier al met al een matige winter geweest gewoon. Wel volop vis maar gewoon alleen minuscuul kleine vis. Het is niet anders.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *