Wedstrijden

30-1 Drimmelen Oude Jachthaven

Het was alweer bijna een hele week vrij zacht weer geweest en ik hoopte dan ook dat in ieder geval wat verdwaalde grondeltjes weer zouden bijten. Wat was het echter ook nu weer moeizaam allemaal!!

Er gebeurde iets heel bijzonders vanmiddag. Naast me werd zomaar uit het niks een voorntje gevangen en dat is echt “voorpaginanieuws” hier! Nu zou je toch zeggen dat zo n visje echt niet alleen rond zwemt maar een 2e voorntje kwam er toch niet meer van. Opmerkelijk voor hier dus in ieder geval.

Ik lootte een nummer dat bijna nooit wordt uitgezet, althans niet meer in de laatste jaren.
Ik besloot om pal tegen de oever te vissen en om zelf op de oever te blijven zitten zelfs. Met het hoge water van vanmiddag was dat ideaal.

Voor het eerst sinds enkele weken werd er in ieder geval toch weer iets gevangen. Na enkele wedstrijden van amper of geen beet waren er nu op de meeste plekken toch wat grondeltjes die zich lieten zien.

Ik had 2 voerplekjes gemaakt met “bijna niks” en ik besloot simpelweg om die beurtelings af te vissen.
Dat bleek nog niet zo’n slechte tactiek want na een moeizaam begin kreeg ik toch tot een half uur voor tijd regelmatig wat aanbeeetjes die ik bovendien beter dan gemiddeld in vis kon omzetten vanmiddag.
Een aanbeet krijgen is 1 ding hier maar dan ook nog de vis vangen is vaak iets heel anders. Ongelooflijk hoe gemakkelijk je aanbeten mist bij deze visserij. Vanmiddag lukte het in ieder geval redelijk goed.

Ik ving in totaal zo’n 30 grondeltjes (sommigen kon je bijna niet zien, zo klein waren ze) voor, jawel, 600 gram. Tot mijn grote verbazing won ik daarmee de wedstrijd want heel veel vissers bleven steken op 590 en 580 gram.

Tja dit is de visserij in Drimmelen op dit moment. En nog steeds blijven er best nog een aantal vissers wekelijks terug komen voor de wedstrijdjes hier. Respekt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *