Wedstrijden

30-12 Werkendam Jachthaven 3 daagse dag 3

Onderweg naar de wedstrijd dacht ik er nog aan dat het vandaag allemaal weleens iets anders zou kunnen zijn.
Het was onverwacht koud en er stond veel wind nu. Het had zelfs gevroren.

Ik lootte nummer 4, een van de nummers pal tegen de oever. Ik verwachtte toch wel 20 kilo te moeten vangen voor een uitslag die goed genoeg was maar dat bleek toch wat overdreven.
Het was vandaag inderdaad allemaal een stuk minder.

In ons vak viel het allemaal nog wel mee maar elders werd toch wel minder gevangen nu. In het C vak ging het nu zelfs maar om enkele kilo’s.

Bij ons in het vak werd nog steeds gewonnen met ruim 18 kilo. Nog steeds een prachtgewicht natuurlijk.

Ik viste vandaag een mindere wedstrijd. Ik dacht dus dat ik de grotere voorns moest vangen die hier ook de eerste twee dagen gevangen waren maar ik ving enkel gemiddeld kleine vis. Achteraf gezien heb ik veel teveel geprobeerd wat te forceren en dat bleek vandaag fout.

Behalve een korte periode ving ik de grotere vissen eigenlijk nooit. Uiteindelijk ving ik ruim 350 stuks die bij elkaar 13345 gram wogen.

Ik wist gewoon dat dit niet genoeg zou zijn en dat klopte. Ik werd 6e in het vak vandaag en was natuurlijk meteen kansloos voor de eindoverwinning.

De prijzen werden per vak uitgereikt en mijn in totaal 10 punten waren genoeg voor de 3e plaats in mijn vak.

Winnaar overall werd Lucien de Rade met in totaal 6 punten. Altijd mooi om te zien dat een van de beloftes voor de toekomst zo’n wedstrijd wint!

Een bedankje voor organisator Dirk Arendse is hier wel op zijn plek. Dit is een van de mooiste wedstrijden van het jaar en ook nu weer was de organisatie foutloos!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *