Wedstrijden

30-4 en 1-5 Duitsland-Nederland Main Wertheim Duitsland

Onze eerste landenwedstrijd van dit jaar was dit en niet bepaald de gemakkelijkste opgave. We verwachtten een moeilijke visserij op voorn en dat op een rivier die zeker tijdens de trainingen nog wat extra water meevoerde na een hoop regen in de voorafgaande week.

De voorns bleken door het extra water in de rivier wat minder bij beet dan verwacht. Verder waren er alvers te vangen en ook bleken er zwartbek grondels te zijn. Iedere dag zakte het water iets en verminderde de stroming ook iets waardoor het uiteindelijk misschien geen wedstrijd werd met top gewichten maar zeker wel een met een mooie visserij waarbij zowel de voorns, de alvers als de zwartbek grondels hun rol speelden.

Om eerlijk te zijn viel de uitslag me niet mee. Zeker op de eerste dag verloren we flink (8-2). Je vist met teams van 10 vissers en die zitten om en om. Nummer 1 vist tegen nummer 2, nummer 3 tegen nummer 4 enzovoorts.

Het meest opvallende van die eerste dag voor mij was de prestatie van de Duitser Gunther Horler die door allerlei insiders de beste “stromend water-visser op onze aardbol wordt gevonden. Op die eerste dag viste hij werkelijk een fenomenale wedstrijd. Hoe die man zijn dobber door de stroming laat “lopen” is fantastisch om te zien en wat mij betreft overklaste hij iedereen in zijn omgeving. Ik kan echt genieten wanneer ik zo iemand in actie zie, alleen doe ik dat liever niet tijdens een landenwedstrijd natuurlijk met hem in het andere team, maar goed.

Op de tweede wedstrijddag stonden we iets beter ons mannetje hoewel het niet genoeg was om te winnen. We verloren nu met 6-4 en dus werd het al met al een flinke nederlaag.

Was het dan alleen maar “kommer en kwel”? Dat zeker niet. Sjors Milder won op beide dagen zijn vak bijvoorbeeld en bleef daarmee Gunther Horler net voor in het eindklassement en hij won dus Individueel deze wedstrijd. Op de eerste wedstrijddag ving Sjors 4 kilo aan alvers en op de tweede dag werden het ruim 6500 gram voorn die vooral met casters werden gevangen. Wel een prima prestatie natuurlijk.

Wij zijn redelijk eenzijdig in Nederland met onze visserij. Voorns soms, brasems vaak en daarmee houdt het op. Misschien dat we daardoor niet altijd snel genoeg de verschillende vis systemen kunnen “zien”. Juist daar zat hier een probleem tijdens de trainingen en daardoor weer werd er net niet genoeg getraind daarop in de gelimiteerde tijd die we hadden.

Een flinke nederlaag al met al; maar ook zeker een heel leerzame wedstrijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *