Wedstrijden

30-7 t/m 4-8 Nedelux-wedstrijd Luxemburg Remich Moezel

Ik was blij dat ik meteen kon beginnen met weer een nieuwe uitdaging, de Nedelux-wedstrijd. Dat is vaak de beste manier om teleurstellingen te verwerken voor een coach. Ik wilde me dan ook zo snel als mogelijk was richting Luxemburg begeven en na onderweg aas en voer te hebben opgehaald was ik al dinsdagavond op de bestemming.

De vissers waren enthousiast. Men had vandaag gevist op een van de twee verschillende gedeeltes van het parkoers (bijna 10 kilometer uit elkaar) waar men best redelijk voorn en baars had gevangen. Het leek een mooie visserij te worden.

Het andere gedeelte van het parkoers zou een totaal andere visserij inhouden, het vissen op zwartbek- en marmergrondels. Deze visjes hebben inmiddels in enorme getalen dit gebied bereikt en men is er ook nog blij mee omdat in ieder geval hier na enkele slechte jaren “alle dobbers weer onder gaan”.

De training op deze visserij verliep in het begin erg moeizaam. Logisch ook, niemand was goed voorbereid hiervoor. Het is dan ook behoorlijk extreem om met dobbers tot wel 12 gram te vissen vlak onder de oever.
Bij het einde van de dag was het meeste materiaal wel voor elkaar en hadden we een hele nuttige dag gehad volgens mij.

De dag erop gingen we weer naar het “voorn en baars” parkoers en daar werd het allemaal veel moeilijker. Amper nog voorn en ook weinig baars. Een hele technische visserij hier in kraakhelder water. Ook hier zaten de grondels maar wel veel en veel minder waardoor er niet echt op gevist kon worden.

Men had een perfect systeeem gevonden waardoor iedere visser een dag op ieder parkoers terecht kwam tijdens deze tweedaagse wedstrijd. Wel was het bijzonder moeilijk om alles goed te begeleiden. Het beste was om als coach jezelf te richten op een stuk van het parkoers. Dat deden wij (Andre Schipper en ikzelf) dan ook en ik zou het “grondel-parkoers” voor mijn rekening nemen.

De eerste wedstrijddag verliep redelijk, maar wel net niet goed genoeg. We lagen twee punten achter op het thuisland en een behoorlijke hoeveelheid punten voor op Duitsland, dat flink was achter gebleven met een toch heel goed team.
Enkele hele kleine verschillen in ons nadeel in sommige vakjes waren heel het frustrerende verschil tussen voorsprong en achterstand.
Wij hadden als team volgens mij de meeste grondels gevangen maar de Luxemburgers waren beter geweest bij de andere visserij op de voorns en vooral baarzen.
We hadden alle hoop om alles nog om te draaien op de tweede dag maar uiteindelijk verloren we ook nu met 2 punten verschil van Luxemburg en met nog meer van Duitsland dat nu de dagwinst pakte.
Uiteindelijk dus tweede met 4 punten verschil achter Luxemburg en 4 punten nog voorsprong op Duitsland.

We hebben deze wedstrijd de laatste jaren vrijwel altijd weten te winnen en hoewel ik weet dat winnen langs de Moezel tegen Luxemburg niet de gemakkelijkste opgave is viel ook dit resultaat me toch iets tegen.
Dit is met name het team “net onder de top” met vissers waarvan je hoopt dat men nog stappen omhoog maken kan. Soms gebeurt dat ook, alleen hier en nu toch even wat minder.

Dit was toch een mooie visweek trouwens met een veel minder slechte (dat zijn voor hier de beste woorden die ik kan gebruiken) Moezel dan die van enkele jaren geleden.
Met name het vissen op de grondels hier heeft wel iets. Dat is een visserij waarbij de beste vissers op dat gebied absoluut naar voor komen en daar houd ik wel van. Het beste team won hier ook uiteindelijk. Zo eerlijk moeten we zijn gewoon.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *