Wedstrijden

30-8 Clubkampioenschap Sportvisserijbelangen Zuidwest Nederland Vlaardingen Vlaardingse Vaart

Voor de vierde keer inmiddels werd de Finaledag hier georganiseerd en wat een prachtige dag is dat toch telkens weer.

Er is dit jaar een behoorlijke groei geweest van het aantal deelnemende teams en juist dat geeft me hier zo’n goed gevoel. Het blijkt gewoon dat we met dit op zich heel simpele concept echt wel in een bepaalde behoefte voorzien.
Nog even voor alle duidelijkheid een simpele uitleg. Op zo regionaal mogelijk gebied worden voorrondes gevist tussen 2 verenigingen die tegen elkaar hebben geloot. Beide verenigingen maken over de wedstrijd onderling alle afspraken, binnen het door ZWN aangegeven “kader” en met de “thuis vissende” vereniging die de keuze van het wedstrijdwater mag bepalen. De winnende vereniging gaat door naar de volgende ronde. Het mooie is dat de deelname per vereniging onbeperkt is in aantal. Je kunt dus best een wedstrijd krijgen van bijvoorbeeld 47 mensen van de ene vereniging en maar 10 van de andere. De Uitslag wordt simpelweg opgemaakt aan de hand van de beste 5 resultaten van iedere vereniging. Het is belangrijk om juist hier ook jeugdvissers de mogelijkheid te geven om mee te doen. Juist dan wordt hen het wedstrijdvissen geleerd. Als er een uitslag is van een Jeugdvispas-houder van een van de teams dan wordt deze uitslag verdubbeld.

Voor de Finaledag hadden zich 3 verenigingen geplaatst, HSV Groot Woudrichem, HSV De Baroniesche Hengelaars en HSV De Gender, de winnaar van afgelopen jaar.

Het werd ook dit jaar een prachtige Finaledag. De N.V. Marcel van den Eynde is al vanaf het begin partner bij deze wedstrijd en verzorgt voor alle deelnemers een verzameling van verschillende “goodies” en ook is er na afloop voor alle deelnemers altijd een heerlijk en goed verzorgd koud en warm buffet en zijn er voor de teams in de Finale gewoon flinke geldprijzen te winnen.
Het gaat natuurlijk uiteindelijk vooral ook om de vangsten en wat dat betreft is de Vlaardingse Vaart gewoon het perfecte water. Zowel met feeder-technieken als met de vaste stok is hier vaak volop vis te vangen en dat bleek ook nu.

De winst was er uiteindelijk voor HSV De Baroniesche Hengelaars die nog met vrij ruim verschil deze Finale in hun voordeel wisten te beslissen.

Ieder jaar weer verbetert dit Clubkampioenschap en komt er meer belangstelling voor, ook van andere Hengelsportfederaties. Wat zou het mooi zijn als dit iets landelijks zou kunnen worden.

Belangstellende verenigingen ( die zijn aangesloten bij Sportvisserijbelangen Zuidwest Nederland) kunnen zich aanmelden bij de Federatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *