Wedstrijden

30-9 t/m 6-10 Castleblaney, Ierland, Lough Muckno, Europees Kampioenschap Politiediensten

Enkele jaren geleden raakte ik als coach al eens betrokken bij dit kampioenschap. De Belgische Nationale ploeg die meedoet aan dit kampioenschap wordt al sinds jaren gesponsord door de NV Marcel van den Eynde, vandaar.
Destijds werd er gevist op Makins Fishery, een commerciele en typisch Engelse karperput waar ik, behalve het leggen van enkele contacten met “deskundigen” op dit gebied, eigenlijk weinig kon toevoegen.

Mestal valt dit kampioenschap samen met het Wereldkampioenschap Senioren waardoor ik er zowieso niet bij kan zijn. Dit jaar echter werd deze wedstrijd iets later in het jaar georganiseerd dus nu kwam het wel uit.
Toen ik bovendien hoorde dat er in Ierland op Lough Muckno werd gevist werd het helemaal interessant allemaal. Ik bewaar namelijk bijzonder goede herinneringen aan dit water.

We waren hier voor het Europees Kampioenschap Senioren in 2001, toen ik al eens 1 jaar bondscoach was van onze Nationale teams. Als team werden we toen, na een van de moeilijkste oefenweken ooit, tweede en bovendien werd Bert Aufderhaar Individueel Europees Kampioen. Zo’n week-end vergeet je natuurlijk nooit meer.

Nu was alles anders. Dat is overigens bijna altijd zo in het Internationale vissen wanneer je nog eens ergens terug komt waar je al eerder was.

Om te beginnnen is Lough Muckno tegenwoordig een echt vissersparadijs, misschien zelfs wel het mooiste water in Europa voor wat betreft “vissers-gerichtheid”. Het is allemaal pas net af zelfs, letterlijk werd het laatste werk gedaan enkele dagen voor dit kampioenschap.
Overal waren er verharde visstekken die konden worden bereikt met paden en wegen door een anders eigenlijk vrij ontoegankelijk gebied. Er is hier een vermogen geinvesteerd om een en ander te bewerkstelligen en dat was te zien. Het resultaat mag er zijn en het zou me verbazen wanneer dit het laatste Internationale kampioenschap was dat hier werd georganiseerd.

Het werd een hele leuke en succesvolle week. Ik wist al dat ik te maken had met een leuke groep mensen die bovendien hun mannetje staan in de wedstrijdvisserij. Bovendien was er de absolute wil om een goede prestatie te leveren en dan is het fijn werken als coach. Hier kon ik ook meer toevoegen aan het team, ik heb nu eenmaal in al mijn visjaren heel wat “Ierland-ervaring” opgedaan.

Het betrof hier vooral een visserij op voorns en hebrides die op verschillende manieren bevist konden en moesten worden. Het format van deze wedstrijd bestaat uit een vaste stok- en een feeder-dag voor alle deelnemers.

Overal rond het meer lagen de sectoren met “illustere” namen als Concra Wood (langs een golfbaan die ik in eerste instantie herkende van Golf-channel omdat ik dat golf nu eenmaal graag volg, neenee uitsluitend op tv wel te verstaan, en ik zodoende onlangs een tournooi zag van de Europese Tour dat hier werd gespeeld), White Island en Black Island.

Het is eigenlijk al iets aan de late kant in het jaar voor dit soort wateren en dat was ook wel iets te merken. Er werd echter nog steeds redelijk goed gevangen, vooral op Black Island waar het hoogste gewicht op de 1e dag ruim 15 kilo was en op de 2e dag nog altijd 10 kilo.

Het Belgische Nationale team presteerde meer dan uitstekend. Men won beide dagen met respectievelijk 23,5 en 20 punten wat in vakken van 20 vissers en met teams van 5 personen hele goede scores zijn en bovendien won een van de teamleden, Wesley Vanderlinden, de Individuele Europese titel met in totaal 3 punten en het hoogste vangstgewicht.

Zo werd het een heel aardig Iers weekje vorige week. Een leuke bijkomstigheid is bovendien dat wanneer er hier inderdaad in de toekomst nog meer Internationale wedstrijden worden gehouden deze week er een was die me enorm veel goede info gaf. Wanneer de visserij vergelijkbaar blijft tenminste.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *