Wedstrijden

31-1 Amersfoort Eem

Ik had tijdens de week enkele foto’s voorbij zien komen van prachtige netten vis die hier waren gevangen. Vooral voorns, enkele mooie windes en ook enkele blieken.

Zelf had ik hier nog nooit gevist. Nou heel veel ruimte is er misschien niet maar het is verder een prachtig stukje water.

De Eem is een riviertje natuurlijk en ik denk dat er best vanuit allerlei sloten regenwater erin terecht komt. Het water stroomde tenminste iets en het was bovendien ontzettend gekleurd.
Ik sprak er voor de wedstrijd nog met koppelmaat Simon vd Kolk over dat het er me uitzag dat we met dit gekleurde water weleens blieken konden gaan vangen. Vis moesten we wel gaan vangen want overal zag je springende vissen. Nou dat klopte precies. Voorns hebben we amper gezien, blieken volop.

Simon is deze winter echt in vorm met het loten en ook vandaag weer kwam er voor ons een op het oog prachtig (kop)nummertje uit. Het zou bovendien zowieso een mooie strijd worden want met naast ons het duo Bep de Bruin en Frans Wulterkens wisten we dat we aan de bak konden vandaag.

Howwww! Het werd niet de dag waarop we hadden gehoopt. Over de vangsten mochten we zeker niet klagen trouwens. Er werd ronduit goed gevangen. Bijna allemaal blieken en kolblei met hier en daar een mooie voorn tussen de vangsten en ook een enkele grotere brasem.

Ons lukte het allemaal niet helemaal top vandaag. Na een bliksemstart zag ik al snel dat we het tempo van Frans en Bep eigenlijk niet konden bijhouden.
Wat we ook probeerden te verzinnen om de situatie te verbeteren, het lukte gewoon niet goed genoeg. Enkele kleine “oplevingen” in de vangsten werden veel te vaak weer snel gevolgd door stille periodes en stille periodes naast ons zag ik nooit.

Ton Post en Willem vd Berg wonnen het andere vak, en ook de wedstrijd, met ruim 24 kilo vis. Dat zijn natuurlijk prachtgewichten.
Ons vak werd gewonnen, dit ondanks de twijfel die er na de wedstrijd heerste hierover bij dit toch aardig ervaren koppel, op “een been” eigenlijk, naast ons door Frans en Bep met ruim 21 kilo.
Ook de tweede plek was ons niet gegund vandaag. Onze 14425 gram waren net 300 gram te weinig daarvoor.

Op zich zeker lekker gevist maar natuurlijk geen goed gevoel over het resultaat. Dat had beter gekund en ook gemoeten.
Geen probleem, we hebben al prachtresultaten behaald samen deze winter en nu dus even niet.
Volgende week alweer 2 nieuwe rondes en dus ook 2 nieuwe kansen.

Echt een prachtig stukje water hier trouwens.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *