Wedstrijden

31-1 ‘T Stet Limmen Wedstrijd van Anja

Anja Groot is al jarenlang niet alleen een van de beste vrouwelijke vissers in ons land, ook is zij al bijna zolang ze vist gelieerd aan het JVS hengelsportmerk en daar ben ik best trots op.

Een tijdje geleden belde ze me een keer en ze beschreef toen een heel mooi water bij haar in de buurt waar ze had gevist en waar ze graag een keer een wedstrijdje wilde organiseren. Dat leek me best een goed idee. Zo vaak vissen we niet in het noordwesten van Nederland en ik ken haar inmiddels goed genoeg om te weten dat wanneer zij een water mooi vind het ook echt wel de moeite is.

Anja, ook dat weet ik inmiddels wel, gaat dan ook volledig ervoor om zoiets goed te regelen en afgelopen zaterdag was het dan zover. Ze heeft me destijds niks “te veel” gezegd over ’t Stet, het viswater waarover ze me toen aansprak. Wat een prachtig viswatertje!

Dit is zo’n typische plek waar in de winter alle vissen van een groter watersysteem allemaal bij elkaar komen. Ook hier weer bleek dat zo’n water helemaal niet diep hoeft te zijn. Er staat hier nergens 2 meter water maar dat maakte echt helemaal niks uit zo zou blijken.

Ik lootte het meest rechtse nummer in het linker vak, tegen het andere vak aan dus en dat zou achteraf heel goed blijken. Dat linker vak stond namelijk in een iets smaller gedeelte van het water en daar waren toch wel duidelijk minder vissen dan in het bredere gedeelte.

De informatie vooraf was dat er heel veel kleine vis te vangen zou zijn en ik had speciaal daarvoor tijdens de week kleine en lichte dobbertjes op dunnere lijntjes gezet. Ik stond er dan ook over verbaasd dat meteen nadat ik voor het eerst zo’n dobbertje “te water liet” een prachtige voorn van dik 200 gram aan de haak hing. Eigenlijk iets te dunne stiekjes werden dus “in recordtempo” strakker gezet en iets grotere haakjes op de lijnen gezet en daarmee ging het uiteindelijk allemaal prima.

Ik kon “aan de bak” vandaag. Anja had namelijk links naast me geloot en dan is er altijd extra strijd. Dit was de tweede keer dat we in een wedstrijd naast elkaar lootten en nog regelmatig werd, zo kan ik na deze wedstrijd zeggen, ik eraan herinnerd dat ik op een 1-0 achterstand stond. Een 2-0 achterstand zou ongetwijfeld “rampzalige gevolgen” hebben op dat gebied. Zo ver kwam het gelukkig niet. Eigenlijk was het geen eerlijke strijd deze keer want mijn plek was gewoon wat beter vandaag. Ik denk dat we beiden wel een redelijke wedstrijd visten maar goed, zoals gezegd was mijn stek beter.

In het linkervak was op de laagste nummers gewoon geen vis, alleen enkele baarsjes. Hoe meer naar rechts in het vak hoe beter het werd.
Ik mocht, zoals gezegd, niet klagen en ik had een fantastische visdag, zeker een van de mooiste van deze winter. Eerst vlak onder de oever en daarna wat verder weg ving ik de gehele dag wel vis en ik stond echt verbaasd over de gemiddelde maat van de vissen. Echt prachtige voorns ving ik en tegen het eind van de wedstrijd waren er bovendien ook duidelijk kleine brasempjes. Kortom een geweldige visdag. Ik won uiteindelijk het vak met 13440 gram, zo’n 150 vissen. Anja werd tweede met ruim 10 kilo.

In het andere vak was nog veel beter gevangen. Het gekke was dat daar de gevangen aantallen veel groter waren, maar ook waren de gevangen vissen daar gemiddeld wat kleiner. Verschillende vissers hadden uiteindelijk meer dan 300 stuks gevangen. Is dat prachtig of niet??

Jurgen Spierings won uiteindelijk de wedstrijd met net onder de 15 kilo en in dit vak waren er nog twee vissers met meer dan 14 kilo. Is dat mooi vissen of niet?

Al met al was het meer dan de moeite om hier eens te vissen en ik denk dat iedereen aan de waterkant daar wel zo over dacht. Wat een prachtige visserij!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *