Wedstrijden

31-12 Amsterdam Noord-Hollands Kanaal Koppel

Vandaag even geen havenvisserij. Op dit stuk van het Noord Hollands Kanaal wordt al de gehele winter prima gevangen en ik was eens benieuwd of dit na de koude van de afgelopen tijd nog zo zou zijn.

Koppelmaat Simon vd Kolk en ik lootten nummer 2 en kwamen uit in de buurt van de plek waar ik eerder deze winter al eens had gezeten

Op kop naast ons zaten Willem Multem en Willem Pantzier die als een raket van start gingen. Ik had voor de wedstrijd gezien dat zij redelijk wat aas gingen voeren en bedacht me al dat zij op deze manier wel op heel veel vis gingen uitkomen maar al vrij snel werd het daar al veel rustiger.

Zelf kregen Simon en ik echt nooit geen beet in het begin. We hadden gekozen voor een redelijk voorzichtige aanpak en die aanpak leek niet te voldoen in eerste instantie. Wat later in de wedstrijd begon het allemaal wat beter te gaan en bovendien vingen we enkele hele mooie vissen.

In het laatste uur ging het eigenlijk pas beter hoewel toen de vissen wel gemiddeld kleiner werden. We hadden het gevoel dat er veel meer vissen rondzwommen dan we kregen gevangen. Ze wilden alleen niet echt azen en dat was ook niet zo vreemd natuurlijk in deze tijd van het jaar.

Al met al werd het een heel mooi wedstrijdje. Ramon Ansing en Edwin Timmer wonnen uiteindelijkĀ  met net 15 kilo. Wij vingen uiteindelijk precies 10 kilo en daarmee werden we 5e op een dag dat de verschillen onderling heel klein waren.

Jammer van het slechte begin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *