Wedstrijden

31-12 Lage Zwaluwe Jachthaven

Eigenlijk vis ik hier niet vaak genoeg. Wat een fantastische haven is dit toch!
De wedstrijden die hier worden gevist duren vaak niet langer dan 2 en een half uur of 2 uur en drie kwartier.
Als je dan ziet wat er voor gewichten worden gevangen hier dan is dat eigenlijk met niets anders te vergelijken.

Vandaag was het zacht weer en dan weet je hier bijna zeker dat er goed gevangen gaat worden en bovendien dat de vissen redelijk zijn verdeeld over het gehele parkoers. Nou dat zou ook wel blijken vandaag.
Alleen op het “achterste”steiger werd minder gevangen, of beter gezegd, de vissen zijn hier gemiddeld veel kleiner.

Zelf had ik een op het oog goede loting met nummer 11. Dat was vandaag een nummer op de vaste oever. Je zit daar wel behoorlijk hoog boven het water wat het vissen iets lastiger maakt maar al vaak is gebleken dat dit een van de betere stukken van het parkoers is.

Het begin was ronduit matig om niet te zeggen slecht. Niemand kreeg beet eigenlijk, althans niet van voorns. Het enige dat werd gevangen waren enkele kleine baarsjes pal tegen de oever.

Het is dan gewoon afwachten totdat de vissen arriveren. Dat kon in dit geval en bij dit weer eigenlijk niet uitblijven en na ’n half uur vissen zag ik de eerste voorns gevangen worden.

Steeds dichter bij me werden nu voorns gehaakt en even later ging mijn dobber voor het eerst onder.

Gelukkig had ik, na mijn ervaringen van vorige week hier, nu enkele lijntjes gemaakt die “snel vissen ongeacht de afmeting van de vissen” mogelijk maakten. Ik kon dus ook rustig de grotere voorns tillen.
n egenstelling tot normaal viste ik een flink eindje ( zo’n 15 tot 20 centimeter toch wel) op de bodem. Zo probeerde ik de grotere vissen uit te sorteren. Vaak ging de dobber niet onder maar maakte hij een vreemde beweging naar links of rechts. Vandaag werkte dit al met al prima.

He duurt dan meestal nog wel een tijdje voordat de vissen echt goed aan het azen zijn maar eigenlijk was alles o.k. vanaf het moment dat ik de eerste aanbeten kreeg.

Eerst waren de vissen gemiddeld nog niet al te groot maar dat veranderde naarmate de wedstrijdduur vorderde.
Het laatste half uur was zelfs echt geweldig. Ik ving in het laatste half uur 63 voorns die tezamen toch wel een kilo of 9 gewogen moeten hebben, tsja dan kun je een aardig gewichtje bij elkaar sprokkelen.

We visten vandaag 2 uur en 3 kwartier en bij het einde dacht mijn buurman dat ik wel zo’n 25 kilo bij elkaar had gevangen. Zelf hield ik het eerder op een kilotje of 17 a 18 en dat bleek nog niet zo slecht geschat. Het werd uiteindelijk 19860 gram. Ik won daarmee het vak.

Met zo’n gewicht denk je dan ook wel kans te maken op de totaaloverwinning maar vandaag was een dag van “records”. De wedstrijd werd gewonnen met maar liefst 29800 gram en dat is volgens mij hier het hoogste gewicht van deze winter.
Zijn dat fantastische netten vis of niet??

Wat een heerlijke visdag weer vandaag! Ik kan me geen mooiere visserij voorstellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *