Wedstrijden

31-12 Lage Zwaluwe Jachthaven

Vandaag de laatste wedstrijd van het jaar. Als ik goed geteld heb is het toch alweer de nummer 25 van deze winter maar ja, als je zo vaak vist als ik op dit moment dan gaat het hard natuurlijk.

Ik had gehoord dat er afgelopen dinsdag hier toch wat meer vis gevangen was overal in de haven dus vandaag kon weleens interessant worden.

Ik lootte nummer 8, een nummer op het derde steiger en hoewel ik niet ver van de oever zat stond ik nog ervan te kijken hoe diep het was, ondanks de op dit moment lage waterstand.
Daardoor had ik eigenlijk iets te licht opgetuigd. Ik besloot dan ook om, als het niet goed ging in het begin, niet af te wachten en alsnog een zwaardere dobber op te tuigen tijdens de wedstrijd. Als de vissen namelijk eenmaal arriveren kun je niet snel genoeg vissen hier.

Het liep allemaal heel anders. Meteen vanaf het begin werd er al vis gevangen, niet alleen bij ons maar op heel veel plekken eigenlijk. Er was nu gewoon meer vis dan in de afgelopen weken.
De eerste 10 visjes die ik ving waren nog heel klein maar even later werden de eerste maatvissen al gevangen.

In zo’n jachthaven kan er werkelijk van alles gebeuren soms en nu lag er aan de overzijde een boot die zijn motor liet draaien en die een onnatuurlijk snelle stroming veroorzaakte die wel een half uur duurde. Ik zat daardoor eigenlijk zeker te licht te vissen in die tijd maar goed, ik bleef in ieder geval wel vis vangen.

Ik eindigde uiteindelijk, na een wat minder goed laatste half uur van de wedstrijd, op 165 vissen die bij elkaar 6420 gram wogen.
Ik won daarmee mijn vak en werd derde in de wedstrijd. Ron Vermeulen won vanmiddag met ruim 8 kilo. Heerlijk gevist. De wedstrijden duren hier maar 2 uur en 3 kwartier en dan is 165 vissen toch een mooi aantal??

Al met al een mooi eind van een best mooi visjaar. Het ging niet met al onze Nationale teams even goed dit jaar maar ook was er de wereldtitel van Anja Groot bij de dames en alleen al dat maakt die mindere resultaten meer dan goed.
Ik wens alle lezers van deze stukjes een fijne jaarwisseling.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *