Wedstrijden

31-7 t/m 8-8 WK Jeugd Smederevo Servië

Ik had vooraf allerlei slechte berichten gehoord over dit water. Nou het bleek allemaal nog best mee te vallen. Het kanaaltje waarop dit kampioenschap werd georganiseerd was nu zeker niet het meest geweldige viswater wat ik ooit heb gezien, nog altijd echter waren de vangsten er meer dan acceptabel.

Hier waren er eigenlijk twee hoofd-vis manieren. Het meest safe was de tactiek om vol te gaan voor de kleine vis die hier was te vangen. Voorntjes, bliekjes, alvertjes, dat soort werk. De vissers die dit soort visserij goed kennen vingen zo tussen de 120 en 170 visjes en dan had je altijd gegarandeerd een goede uitslag voor je team.
Dan was er ook nog een tweede vismanier en die was gericht op de karpers die hier ook rond zwommen. Het was een beetje een “alles of niets” tactiek misschien om zo te vissen maar Bijvoorbeeld Belgie binj de U23 categorie kreeg het bijna overal voor elkaar om 1 of enkele van zulke vissen gevangen te krijgen en zo zou men bijna wereldkampioen zijn geworden.

Al met al was dit best een mooi kampioenschap uiteindelijk maar ook een waarin de rol van de Nederlandse teams zeker geen grote rol was. Zowel bij de U18 en de U23 categorie behaalden we teleurstellende resultaten en eigenlijk is dat al enkele jaren lang zo.

In ons land hebben we heus goede jeugdige vissers maar Internationaal gezien gaan op dat gebied de ontwikkelingen zo snel dat we amper het tempo kunnen bijbenen.
Met name onze jonge vissers worden het hardst “gestraft” voor de eenzijdige visserij waarmee we in ons land te maken hebben tegenwoordig en ook voor, zo simpel is het gewoon, het gebrek aan voldoende vis.

Onze jeugd is al met al echt een punt van zorg aan het worden. De afgelopen jaren hebben we tijdens de Internationale kampioenschappen gewoon niet goed gepresteerd en als we ook in de toekomst over goede Nationale teams willen kunnen beschikken dan zullen we mee moeten met de bijzonder snelle ontwikkelingen die er zijn juist in het Internationale jeugdvissen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *