Wedstrijden

31-8 Club-kampioenschap Federatie Zuidwest Nederland

De finale van dit kampioenschap werd vandaag voor de 3e maal georganiseerd en ieder jaar wordt deze wedstrijd groter en beter. Met alle respect voor de beide eerdere finales maar vandaag werd het een ronduit prachtige finale waarbij allerlei vis manieren een hoofdrol speelden en juist dat is een van de “grondbeginselen” van deze wedstrijden.

Zoals ieder jaar hadden na een aantal voorrondes uiteindelijk 3 teams geplaatst voor deze finale, HSV Waddinxveen, HSV De Baroniesche Hengelaars uit Breda en HSV De Gender uit Eersel. Alle teams hadden deze finale best serieus genomen en heel wat vissers hadden al op het parkoers getraind in de aanloop naar de wedstrijd.

Zoals altijd is de Vlaardingse Vaart, de plaats waar deze finale traditioneel wordt georganiseerd, een viswater waar prima vis is te vangen. Bovendien is dit het water bij uitstek voor een “gemengde visserij”. Zowel met de vaste stok als ook met de feeder zijn hier wedstrijden te winnen en zo is het voor iedereen mogelijk om te vissen zoals hij wil.

De beste 5 resultaten van ieder deelnemend team zijn bepalend voor het eindresultaat maar de deelname is verder onbeperkt. Hoe meer teamleden er dan meedoen, hoe groter de kans op echt goede resultaten natuurlijk. Bovendien is het zo dat wanneer er bij de beste 5 resultaten van een team een resultaat zit dat wordt behaald door een jeugdvispashouder dit resultaat dubbel meetelt. Dit om het ook met name interessant te maken voor deelnemende teams om jeugdige vissers mee te nemen.

Er werd prima gevangen vandaag en dan is zo’n wedstrijd natuurlijk helemaal prachtig. HSV De Gender won uiteindelijk voor De Baroniesche Hengelaars dieop hun beurt weer HSV Waddinxveen achter zich lieten.
Bij deze finale is ieder deelnemend team al zowieso een prijswinnaar. Door Hengelsportfederatie Zuidwest Nederland zijn er aanzienlijke prijzen beschikbaar gesteld voor alle teams. Bij deze finale respectievelijk 1000, 800 en 600 euro. Bovendien verzorg ik voor het winnende team op een nader overeen te komen datum ook nog een clinic.

Ik schreef het al, deze wedstrijd wordt met het jaar groter en beter. Toch mag het allemaal gerust nog wat groter worden. Het moet toch voor ieder clubteam leuk zijn en interessant om eens aan dit clubkampioenschap mee te doen? Het is allemaal zo regionaal mogelijk opgezet om verre reizen te voorkomen en bovendien bepalen de in de voorrondes tegen elkaar uitgelote teams volgens bepaalde richtlijnen verder alles onderling. Zelfs al bestaande onderlinge wedstrijden kunnen als voorronde dienen. Uiteraard gaan de winnaars van de voorrondes een ronde verder en weer zo regionaal mogelijk wordt alles opnieuw tegen elkaar uitgeloot.

Dit idee is voortgekomen uit een wedstrijd die in Engeland is uitgegroeid tot de allergrootste wedstrijd op de Engelse kalender. Daar waren er afgelopen jaar maar liefst 1892 teams die meededen. Dat soort aantallen halen wij hier natuurlijk nooit maar dat hoeft ook helemaal niet. Ietsje meer mag het nog wel worden, dat wel.

Tenslotte was er na de prijsuitreiking nog voor alle deelnemers een koud en warm buffet en wat “goodies” die door de NV Marcel van den Eynde waren beschikbaar gesteld. Ik geloof dan ook niet dat er ook maar iemand ontevreden naar huis is gegaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *