Wedstrijden

4-1 Almkerk Alm

Als ik dit water zie dan doet me dat meteen denken aan een Engels kanaaltje.
De Alm is een echt polderwatertje dat ook door het dorpje Almkerk loopt.
Het water hier zal wel wat meer beschut zijn dan buiten het dorp want in de winter komt hier best wat vis samen en valt er leuk vis te vangen.
Ik moet daarbij aan toevoegen dat ik dit weet van “horen zeggen” want zelf viste ik hier nog maar een keer eerder.

Ik lootte nummer 30 en dat was midden in het eindvak. In dit vak was tijdens mij eerdere bezoek goed vis gevangen dus ik had er wel moed op vooraf.

Je moet op dit soort watertjes, met hooguit een meter water, natuurlijk superlicht vissen en een klein beetje beschutting van de wind is dan ook heel belangrijk.
Toen ik op mijn plaats aankwam moet ik dan ook bekennen dat een lichte “irritatie” me overkwam. De wind stond pal op kop en ik zat net op een plek waar die wind goed bij kon. Dat ging het vissen lastig maken.

Normaal zijn hier blijkbaar 2 soorten visserij mogelijk. Er zijn mooie voorns te vangen soms en ook zijn er op sommige plaatsen wat grotere blieken te vangen.
Ik besloot op enkele balletjes voer te cuppen op twee afstanden. Op ongeveer 6 meter waar net de maximale diepte werd bereikt en ook tegen het oplopende talud naar de overkant, op zo’n 10 meter.

Ik begon met een pinkie op de haak en de dobber ging meteen onder.
Ik ving eerst vooral kleine vis en later toen ik een caster op de haak zette werden de voorns wat groter. Best een leuke visserij zo.

Ik wilde casters bijvoeren regelmatig en dat was niet gemakkelijk. Het lukte alleen op “stillere” momenten en verschillende keren viel het allemaal niet goed. Ergerlijk!

Ik ving al met al in ieder geval vis en dat was beter dan de vissers in de lagere vakken blijkbaar want daar werd vrijwel niets gevangen.

Ik voelde gewoon dat het allemaal niet goed genoeg ging zijn. Ik bleef vis vangen maar links van me werd veel beter gevangen en ook naar rechts zag ik regelmatig vis vangen.

Ik ving uiteindelijk 2780 gram en daarmee was ik volgens mij maar 6e in het vak.
Arjan Klop, wie anders, won met ruim 6200 gram. Veel blieken zag ik overal en daarvan had ik er zelf niet een.

Al met al was het niet goed genoeg vandaag. Op naar de volgende wedstrijd.
Wel hoop ik hier nog eens terug te komen. Wat een prachtig stukje water is dit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *