Wedstrijden

4-1 Drimmelen Jachthaven

Weer ruim 30 man hier vanmorgen. Ik sta er iedere keer weer van te kijken. Vooral nu de laatste dagen de visserij toch iets moeizamer is geworden. Ik lootte ook nu weer een prima nummer hier. Weer een nummer pal onder aan het aanloopsteiger bij de zeilschool.

Dit nummer biedt altijd goede mogelijkheden hoewel het water nu afging, iets wat hier pal tegen de oever niet echt ideaal is. Er werd wel overal vis gevangen maar nergens echt geweldig en zo werd het in ieder geval een hele interessante wedstrijd met een uiteindelijk voor mij verrassende afloop.

Ik had een aardig goed begin en dacht alweer aan een aardig gewicht maar na het 1e uur werd het allemaal aardig moeizaam. Ik schreef al eerder dat dit relatief ondiepe nummers zijn waardoor je veel gemakkelijker en sneller kunt vissen dan op de meeste andere stekken.

Na anderhalf uur vissen had ik 95 vissen. Daarna ving ik er in de rest van de wedstrijd nog 50 stuks bij. In het tweede wedstrijdgedeelte probeerde ik van alles te bedenken om de vissen weer beter aan de praat te krijgen. Bijvoeren met lokaas zelfs, iets dat ik normaal nooit doe hier.

Bij het einde van de wedstrijd wist ik dat het allemaal aardig close zou zijn maar ik dacht daarbij aan “misschien nog net een prijsje”.

Mijn gewicht bleek uiteindelijk 5450 gram te zijn en wat denk je? Dat gewicht bleek vandaag genoeg voor de vak winst en zelfs de totaaloverwinning. Een kleine 600 gram minder en het was hooguit een 5e of 6e plek in het vak geweest. Nog altijd een hele leuke visserij, wel langzaamaan allemaal ietsje moeilijker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *