Wedstrijden

4-1 Drimmelen Jachthaven

Het houdt niet op deze week. Iedere dag een wedstrijd! Wat wil een wedstrijdvisser nog meer?

Vandaag naar Drimmelen. De waterstand is nog steeds behoorlijk hoog in de Maas maar ook probeert men zo snel mogelijk zoveel mogelijk water weg te sluizen. Je hebt dan ook te maken met grote waterstandverschillen en in dit geval tijdens de wedstrijden hier op dit moment zoals het getijde is met snel zakkend water.
Vanmiddag kwam dit eigenlijk bijzonder slecht uit.

Ik lootte een nummer waarop al enkele malen de wedstrijd gewonnen was, pal tegen de oever. Met pal tegen de oever bedoel ik ook echt pal ertegen.

Je vist daar in een “spleet” tussen de kademuur en het steiger waarop je zit. Die opening is precies breed genoeg om er het leefnet tussen te krijgen.
Dit is een prachtige stek waar je gemiddeld voor hier grote vissen kan vangen.

Het begin was prima. Meteen volop beet en de ene vis na de andere. Eerst vrij klein maar daarna ook nog eens van een flink formaat.
Ik had nog even materiaalpech wat me absoluut een aantal vissen kostte, maar goed, er zat een prima gewicht aan te komen totdat plotseling de beten minder werden.

Hetzelfde gebeurde eigenlijk bij alle vissers in mijn vak.
Hoe verder het water zakte hoe moeizamer alles werd.

Ik had hier in zoverre al rekening mee gehouden dat ik ook een veel lichter dobbertje had opgetuigd. Met die lichtere lijn kon ik toch nog wat vissen aan de schubben komen, vooral toen ik al het lood een stuk verder van de haak weg had geschoven.

Dit is een bijzonder beschutte plek met achter het steiger een bewoonde boot.
Dan zie je toch hoe specifiek dit soort plaatsen kunnen zijn. Vrijwel nooit vang je hier in de haven ruisvoorntjes, nu had ik er misschien wel 40. Die visjes leven hier, zoveel is wel duidelijk.

Uiteindelijk won Wim Maas het vak met 8900 gram. Verder had zowat iedereen in mijn vak ergens in de 6 kilo, net zoals ik zelf.
Het goede nieuws was dat mijn  gewicht 6900 gram was en daarmee de “hoogste 6 kilo”. Tweede dus in het vak vandaag.

Op andere plekken was ook vandaag weer uitstekend gevangen met een winnend gewicht voor Noel Gulpen met ruim 13 kilo.

Morgen weer een nieuwe ronde hier met nieuwe kansen.
Er blijken meer vissers plezier in te hebben hier want ook vandaag weer hoorde ik een nummer 34 uitgeloot worden. Iedere dag zijn er weer minimaal 30 vissers, en dat voor in de week. Prachtige wedstrijdjes zijn dit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *