Wedstrijden

4-2 Drimmelen Tussenhaven Oudjes-serie

Ik kan eigenlijk over de wedstrijden hier heel kort zijn. Iedere wedstrijd hier is meer van hetzelfde. Het enige dat je zou kunnen concluderen is dat zelfs de zwartbek grondels zich steeds moeilijker laten vangen.
Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat er daarvan heel veel in de havens hier aanwezig zijn. Steeds meer grondels zijn al eens gevangen en laten dat zo maar niet een tweede keer gebeuren.

En toch blijf ik hier altijd terug komen. Ik vind het geen onoverkomelijk probleem om te vissen voor slechts een aantal beten, zolang er nog maar iets is te vangen.

Ik sta er iedere week weer van te kijken dat er toch weer een redelijk aantal vissers aanwezig zijn hier. Slechte vangsten of niet, ze zijn er gewoon. Super.
Ik zou iedereen zo graag wat meer vissen gunnen. Geloof me, dit zijn verder hele leuke wedstrijdjes om te vissen.

Vanmiddag lootte ik een nummer ergens achter een van de Zilvermeeuw-rondvaartboten die hier in deze tijd van het jaar liggen afgemeerd.
Op zich kwam dat super goed uit want de boot brak volledig de stormachtige wind die op sommige plekken het vissen een moeilijke opgave maakte.

De vangsten waren ook nu bedroevend, maar goed, er was nog altijd iets te vangen.
Vooral in ons vakje kregen de meeste vissers toch een aantal keren beet. De grondeltjes hebben ook nog de gave om vaak het aas te pakken zonder dat ze zo maar te vangen zijn hier en dus is het belangrijk om toch vooral zo effectief mogelijk om te gaan met de beten die je krijgt.

Ik miste de eerste paar aanbeten waarna ik de pinkies waarmee ik viste doormidden te knippen. Dat werkte redelijk goed. Veel beten kreeg ik niet maar ik ving de meeste visjes die beten wel nadien.

De visjes zijn niet te wegen eigenlijk wanneer het maar om enkele stuks gaat. Vanmiddag nam men gelukkig de beslissing om de visjes te tellen. Voor mij pakte dat vanmiddag precies goed uit. Ik ving 10 stuks en dat was het hoogste aantal. Er waren verder vissers met 9 en 8 stuks maar niemand haalde verder “de dubbele cijfers”. Zo werd het dus de vakoverwinning en omdat er in het andere vak nog minder was gevangen ook de totaaloverwinning. Het moet niet meer gekker worden. Gewonnen met een niet te wegen aantal. Het gebeurt gewoon deze winter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *