Wedstrijden

4-3 Lage Zwaluwe Jachthaven

In Drimmelen mogen de vangsten dan dit jaar slecht geweest zijn, hier in Lage Zwaluwe ligt dat helemaal anders. Iedere week wordt hier wel tot 20 kilo gevangen door de winnaar. En soms nog meer. Leg het maar uit!

Deze haven ligt hemelsbreed misschien 8 kilometer van die van Drimmelen langs dezelfde rivier.
Ergens tussen de havens in echter ligt de grens van het visgebied van 2 grote beroepsvissersbedrijven. Wat blijkt? Voor de ingang van deze haven vist men amper of niet.
Als dan de vissen zich voor de haven verzamelen worden ze dus niet meteen weggevangen maar komen ze uiteindelijk wel in de haven terecht. En dan blijkt al snel dat er volop vis te vangen is tijdens de wedstrijden.

Je ziet dan ook meteen dat er wel degelijk geinteresseerde vissers zijn. Vanmiddag waren er hier gewoon 40!
Die zouden ook niet voor niks komen want er werd heel aardig gevangen overal.

Ik lootte nummer 7, het eerste nummer aan de rechterzijde van de hoge kant, een prima nummer waar zeker vis te verwachten was. Bovendien een nummer aan de betere kant van het vak. Ik mocht zeker niet klagen dus.

Zoals zo vaak hier moesten we even wachten voordat de vissen arriveerden. Ik had spullen opgetuigd om echt snel te kunnen vissen. Al teveel scheppen zou in ieder geval niet nodig zijn.

Rechts van me, in de hoek, werd onmiddelijk na het begin al gevangen. Maar goed dat dit een apart vak is want tegen de vangsten daar zou nooit op te boksen zijn.

Na een tijdje kwam de vis. Eerst aarzelend maar daarna veel beter. In het begin mooie maatse vissen maar naarmete de wedstrijd vorderde werden ze gemiddeld steeds kleiner.

Ik gebruikte vanmiddag regelmatig een baitdropper om al het gevoerde aas meteen naar de bodem te krijgen en zo de kleine vis weg te houden.
Dat lukte niet al te best maar in vergelijking met de andere nummers in het vak leek het in ieder geval goed genoeg te gaan voor een goed resultaat.

Ik ving uiteindelijk 12800 gram en dat bleek inderdaad ruim voldoende voor de vakwinst. Heerlijk gevist vooral.
Wat is dit vissen toch mooi als de vissen in zulke getallen en afmetingen aanwezig zijn. Let wel, we vissen hier maar 3 uur.

Overal was goed gevangen maar niet zo goed als in de hoek waar wij visten.
De wedstrijd werd gewonnen in de hoek rechts van me met ruim 18 kilo maar ook op de andere steigers waren er gewichten tot ruim 10 kilo en daar zijn de vissen dan gemiddeld kleiner.

Dit is gewoon een geweldige jachthaven. Men vist hier nog enkele weken en ik heb gezien dat ik nog eenmaal hier kan vissen. Ik ga er dan ook zijn, dat is zeker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *