Wedstrijden

5-12 Drimmelen Jachthaven

Vorig jaar was het hier prachtig met volop voorn in de haven de gehele winter lang. Nu is het te triest voor woorden eigenlijk. In de Oude Jachthaven wordt geen enkele voorn gevangen en gaat het om wat zwartbekgrondels en een enkele bonus baars.
In de Tussenhaven wordt dan nog wel wat vis gevangen maar het hoogste gewicht aan voorn(tjes) tot nu toe is amper 4 kilo geweest.

Vandaag kwam ik op een nummer te zitten pal tegen de oever en ik verwachtte al op voorhand niet veel van deze plek die niet vaak wordt uitgezet.
Het was dezelfde plek waar mijn zoon Robin zo’n 10 jaar geleden eens de grootste voorns ving tijdens een middagje vrij vissen die ik ooit in deze haven gezien heb. Maar eentje daarvan zou genoeg zijn voor de vakwinst nu.

Nou, grote of kleine voorns, er werd er precies eentje gevangen in de gehele wedstrijd die met net 2 kilo werd gewonnen. Enkele baarzen en wat zwartbekgrondels.

Het vakje waarin ik zat werd gewonnen met, jawel, 520 gram aan uitsluitend kleine zwartbekgrondeltjes. Toch wel zo’n 50 a 60 visjes.
Ik zelf eindigde met 300 gram als allerlaatste in dit vakje. Iedereen had wel 50 of 100 gram meer.
Had ik dan geen beten gehad. O ja zeker wel. Genoeg zelfs om veel meer stuks te vangen.
Hier is het vissen op die beestjes wel iets anders dan op andere plekken. Ze laten zich niet bepaald gemakkelijk vangen en god weet hoeveel beten ik heb gemist. Frustrerend!!

Een hele wedstrijd lang gevist zonder de oplossing te kunnen bedenken. Daar word ik nu niet goed van.
Morgen komt in ieder geval een herkansing.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *