Internationaal

5-12 Londen Tight Lines

Wat maak ik toch allemaal mee! Alweer een tijdje geleden kwam er plots een uitnodiging vanuit Sky Sports om naar Engeland te komen en als gast te fungeren bij het daar wekelijkse vis programma Tight Lines.

Zoiets is natuurlijk onmogelijk te weigeren en dus zat ik afgelopen donderdagavond in een British Airways vliegtuig op weg naar Londen Heathrow.

De volgende morgen werd ik keurig afgehaald in het hotel waarna we op weg gingen naar de werkelijk gigantische Sky studio’s. Het lijkt daar wel een stad. Er werken dan ook zeker 5000 mensen daar en het zou me niks verbazen als het werkelijke aantal nog veel hoger zou liggen. En dan te bedenken dat men zich eigenlijk alleen concentreert daar op nieuws en sport. Bijna alle andere programma’s koopt men aan blijkbaar.

Tight Lines wordt nu al bijna 20 jaar lang bijna wekelijks uitgezonden en is een begrip in de hengelsport. Ik ken de presentator, Keith Arthur, al wel 30 jaar. Ik heb zelden iemand ontmoet die over meer kennis beschikt van alle facetten van onze sport dan hij. Hij is zelf wedstrijdvisser maar weet net zoveel over bijvoorbeeld vliegvissen of big game vissen om maar eens iets te noemen. Echt een ongelooflijke vakman.

In het programma ging het natuurlijk om het afgelopen WK en ook over Fish-O-Mania waarbij we het goed deden met ons team. Je merkt aan alles dat er veel respect is voor onze prestaties daar. Leuk natuurlijk. Engeland is natuurlijk wel het “Mekka” op wedstrijdvisgebied.

Verder vond ik het vooral gewoon leuk om dit alles eens mee te maken. Hoe dat soort dingen worden opgenomen is een openbaring. Zo simpel allemaal, maar ook zo professioneel. Eigenlijk kan er amper iets mis gaan. Het programma werd “as live” opgenomen en werd binnen 3 uur na de opnames ook al uitgezonden. Iedereen leek bijzonder tevreden over alles en dus was er nog net tijd voor een snelle kop Engelse thee op het kantoor van producer Mick Brais en daarna was het weer terug naar Heathrow.

Op het moment dat het programma werd uitgezonden zat ik alweer zowat in het vliegtuig. Al met al een bijzondere dag en vooral een hele leuke ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *